Ο Προβολέας στην Αφρική

images

Πολλές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα συνεχίζουν τις προσπάθειες για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην Αφρική. Η περιοχή αυτή, όμως, εξακολουθεί να μαστίζεται από προβλήματα που φαίνονται αξεπέραστα.

Λαθροθηρία Ρινόκερων

Το 2013, οι ρινόκεροι που θανατώθηκαν παράνομα στη Νότια Αφρική έφτασαν συνολικά τους 1.004, ενώ το 2007 ήταν μόλις 13. Ωστόσο, παρά την αυξημένη προσφορά σε κέρατα ρινόκερου, η ζήτηση παραμένει τόσο υψηλή ώστε η τιμή τους ανά κιλό μπορεί να ξεπερνάει ακόμα και την τιμή του χρυσού. Ένα και μόνο κέρατο μπορεί να αποφέρει έως και μισό εκατομμύριο δολάρια.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ: Θα καταφέρουν ποτέ οι κυβερνήσεις να εξαλείψουν την ανομία;Ιερεμίας 10:23.

Δωροδοκία που δεν Καταγγέλεται

Σε χώρες της Ανατολικής Αφρικής παρατηρούνται ορισμένα από τα υψηλότερα ποσοστά δωροδοκίας στον κόσμο, αναφέρει η οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. Ωστόσο, περίπου το 90% των ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα δεν το καταγγέλλουν. Ένας εκπρόσωπος του τμήματος της οργάνωσης στην Κένυα δηλώνει: «Οι πολίτες δεν φαίνεται να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις τους θα ανταποκριθούν ενεργά στις καταγγελίες για διαφθορά».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ: «Η δωροδοκία τυφλώνει ανθρώπους που βλέπουν καθαρά».Έξοδος 23:8.

Αφρικανοί με Πρόσβαση στο Ίντερνετ

Περίπου το 20% των Αφρικανών αναμενόταν ότι θα είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών. Στην Αφρική, ο αριθμός των συνδρομών ασύρματης σύνδεσης Ίντερνετ αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

πηγή

Recommended For You