Οι 100 καλύτερες εταιρείες για να δουλεύει κανείς

Τις 100 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στον κόσμο, παρουσίασε πρόσφατα το περιοδικό Fortune.
Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου είδε το φως της δημοσιότητας η ετήσια λίστα του περιοδικού Fortune η οποία και περιλαμβάνει τις 100 καλύτερες εταιρείες για να εργάζεται κανείς. Κάποια από τα αποτελέσματα μπορούν  να χαρακτηριστούν και έκπληξη, καθώς εταιρείες όπως η Apple αλλά και το Facebook δεν βρίσκονται εντός. Σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη το γεγονός πως στην κορυφή της σχετικής κατάταξης φιγουράρει για ακόμη μία φορά η Google. Εντός της λίστας παρέμεινε η Microsoft η οποία όμως απαντάται μόλις στην 75 θέση.
Σε μία πρώτη ανάγνωση της λίστας μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει πως το 1/10 το εταιρειών που περιλαμβάνονται ανήκουν στον κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής στοιχείο το οποίο αποδεικνύει πως ο συγκεκριμένος τομέας συνεχίζει την ανοδική του πορεία. Αναλυτικότερα, από τις 100 εταιρείες της σχετικής λίστας, οι εταιρείες τεχνολογίας είναι οι :
1η θέση: Google
2η θέση: SAS
11η θέση: Qualcomm
19η θέση: Salesforce.com
22η θέση: Intuit
34η θέση: Rackspace Hosting
42η θέση: Cisco
63η θέση: Hitachi
68η θέση: Intel
75η θέση: Microsoft
Η λίστα που δημοσιεύει κάθε χρόνο το περιοδικό Fortune διαφέρει σημαντικά από αντίστοιχες προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του Linkedin το οποίο και δημοσίευσε σχετική έρευνα στην οποία στην πρώτη τετράδα βρίσκονται οι Google, Apple, Microsoft και Facebook. Η εξήγηση για τη συγκεκριμένη διαφορά ανάμεσα στις δύο έρευνες, κατά κύριο λόγο έγκειται στο γεγονός πως οι άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν τα social media είναι πολύ πιο κοντά τόσο στην τεχνολογική κουλτούρα.
Αξίζει βέβαια στο σημείο αυτό να υπογραμμίσουμε και πως και η σχετική ετήσια λίστα του περιοδικού Fortune περιλαμβάνει κυρίως εταιρείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
http://www.advertising.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You