Οι 10 πιο καλοντυμένοι ήρωες σε σειρές

Από εκλεπτυσμένα δωδεκάχρονα έως γοητευτικούς εβδομηντάρηδες και από βραχύσωμους έως υπέρβαρους, η λίστα με τα πιο stylish αρσενικά στη μικρή οθόνη τους χωράει όλους.

Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν σειρές για την πλοκή τους, άλλοι για τα εφέ τους, άλλοι για τους ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες και τους σεναριογράφους. Κι άλλοι, βλέπουν σειρές για να βρεθούν σε έναν κόσμο αλλιώτικο από τον δικό τους, ανώτερο αισθητικά, για να ξεφύγουν από την μικροαστική τους καθημερινότητα και να βουτήξουν σε μια – πιο λαμπερή ή σκοτεινή – μυθοπλασία. Για αυτό το είδος των θεατών, η γκαρνταρόμπα των ηρώων κρατά πρωταγωνιστικό ρόλο διότι κάθε μικρή λεπτομέρεια, κάθε μανικετόκουμπο και κάθε κορδόνι βοηθούν να χτίσουν κομμάτι – κομμάτι το παζλ της νέας μαγικής εικόνας.

Εμείς εδώ; Δεν είμαστε τέτοιοι φαν. Εμείς απλά αγαπάμε δύο πράγματα, το στιλ και τις σειρές. Και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αυτά τα δύο συναντιούνται και δίνουν ένα οπτικά απολαυστικό αποτέλεσμα. Έπειτα από σκληρή επιλογή, καταλήξαμε στους 10 πιο stylish άντρες που έχουν περάσει από τις αγαπημένες μας σειρές, κρατώντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η δεκάδα αυτή να είναι μόνο η αρχή – υπάρχουν σίγουρα άλλοι τόσοι ήρωες που ξεχάσαμε και άλλοι τόσοι που δεν ξέρουμε καν πως περιφέρονται στο λαπτοπ ή την τηλεόρασή σου θαυμάσια ντυμένοι. Για αρχή όμως, αυτά τα 10 καλόγουστα αρσενικά αποσπούν τον θαυμασμό κάθε φορά που εμφανίζονται στην μικρή οθόνη.

Roger Sterling – Mad Men

Θέλεις να μιλήσουμε για το στιλ του Don Draper; Να μιλήσουμε, καμία αντίρρηση, αλλά μετά από δύο γραμμές θα έχεις ήδη βαρεθεί. Γιατί πλέον μοιάζει να έχουν ειπωθεί και να έχουν γραφτεί όλα για τον Don, για την τέλεια χωρίστρα του Don, για τα φρεσκοσιδερωμένα πουκάμισα του Don και τα κοστούμια του με την άψογη εφαρμογή. Σύμφωνοι, είναι ο κορυφαίος Don Draper, αυτός που επηρεάζει άντρες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, όμως δεν χασμουριέσαι πλέον και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του; Αν την θέση σε αυτή τη λίστα πρέπει να την κερδίσει μοναχά ένας από τους άντρες της Madison Avenue, εμείς εδώ την δίνουμε στον Roger Sterling. Γιατί κανένας δεν δείγματίζει καλύτερα τα κλασικά κοστούμια των 60’s από τον John Slattery, ο οποίος, την ώρα που ο Don πειραματίζεται με νέας κοπής ρούχα, πιο ανάλαφρα και πιο απλουστευμένα, εκείνος επιμένει κλασικά, στα three-piece κοστούμια του, στα double breasted σακάκια του, στα peak πέτα του και τα pinstripe υφάσματα που, αν μη τι άλλο, δείχνουν περισσότερη όρεξη για ενδυματολογικό παιχνίδι.

Denny Crane – Boston Legal

Οι δικηγορίσκοι από το Suits θα πρέπει να περιμένουν – αν και, ομολογουμένως, από τότε που βγήκε αέρα η σειρά βρίσκεται ανελλιπώς στην ενδυματολογική πρώτη γραμμή. Ωστόσο όσα χρόνια κι αν περάσουν, το Boston Legal παραμένει ίσως η κορυφαία δικηγορική σειρά και ο Denny Crane ο πιο καλοντυμένος partner όλων των εποχών. Σαφέστατα οι εποχές και οι μόδες έχουν αλλάξει, οπότε αυτά που φορούσε ο William Shatner τότε σήμερα ίσως φαίνονται παρωχημένα. Ωστόσο κανείς φαν δεν μπορεί να ξεχάσει τους παράξενους, εκκεντρικούς, υπέροχους συνδυασμούς μεταξύ γραβάτας και ποσέτ, συνήθως επάνω σε ριγέ πουκάμισα και όλα αυτά στις πιο έντονες, ζωηρές αποχρώσεις, κίτρινα με μπλε, πράσινα με ροζ, πορτοκαλί με θαλασσί και πάει λέγοντας. Ακούγονται παρδαλά και ελαφρώς κιτς; Ίσως είναι. Για οποιοδήποτε άντρα εκτός από εκείνο. Denny Crane.

Chuck Bass – Gossip Girl

Τίποτα λιγότερο από τον Great Gatsby της Νέας Υόρκης του 21 αιώνα. Είτε βρίσκεται στη λιμουζίνα του να οδεύει για να σώσει τις Bass Enterprises, είτε καλεί πόρνες στην προεδρική σουίτα του Empire, είτε συνοδεύει την Blair Waldorf σε ένα από τα μυθικά πάρτι του Upper East Side, ο Chuck είναι πάντα ο καλύτερος/ χειρότερος εαυτός του. Άψογα ντυμένος και ανυπολόγιστα γοητευτικός, όπως, βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε, και όλοι οι άλλοι σε αυτή τη σειρά (ακόμη και το Lonely Boy μια μποέμ μπρουκλινέτικη γοητεία την είχε). Ο Chuck, όμως, παραδίδει ένα πολύ ξεχωριστό μάθημα: μην διστάζεις να φορέσεις ό,τι γουστάρεις. Ακόμη κι αν δεν είσαι εξωφρενικά πλούσιος όπως ο Chuck Bass, το αποτέλεσμα θα υπονοεί πως είσαι.

Dr. Hannibal Lecter – Hannibal

Η σειρά δεν γνώρισε την επιτυχία που ενδεχομένως θα περίμεναν οι παραγωγοί (ή εγώ), ωστόσο ακόμη κι αν έχεις δει μόνο τον πιλότο δεν γίνεται να μην έχεις προσέξει το styling του ιδιόρρυθμου και τόσο, μα τόσο σοφιστικέ ψυχίατρου. Πιστός στον λογοτεχνικό ήρωα αλλά και στον κινηματογραφικό προκάτοχό του, που ήξερε να απολαμβάνει ένα ποτήρι Chianti, και ετούτος εδώ ο Hannibal είναι ένας άντρας που εκτιμά την ομορφιά όπου τη συναντήσει – είτε μιλάμε για το εντυπωσιακό σπίτι του, είτε για τα παραδοσιακά tailored three-piece κοστούμια του που κουβαλούν όλη την αίγλη και της φινέτσας μιας άλλης εποχής. Όχι πως ο επίσης πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας Will Graham δεν είναι ωραία ντυμένος στην σειρά, μια χαρά υποστηρίζει το geeky προφίλ που θέλει να περάσει. Απλά ο Hannibal, πώς να το κάνουμε, τους τρώει όλους για πρωινό.

Tyrion Lannister – Game of Thrones

Θες επειδή λατρεύουμε να τον παρατηρούμε; Θες επειδή είναι ο πιο συμπαθής χαρακτήρας της σειράς; Θες επειδή του έδωσαν ακόμη μια αβάντα, την ενδυματολογική, προκειμένου να “επανορθώσουν” οι δημιουργοί του για την αδικία της φύσης; Όπως και να έχει, ο Tyrion είναι ο πιο καλοντυμένος της επικής σειράς μέσα στις custom made πανοπλίες του, τα μίνι παλτό του και τις stylish μικρές προβιές.

Barney Stinson – How I Met Your Mother

Σε μια σειρά που όλοι ενδυματολογικά βρίσκονται σε μια μεταεφηβεία, ο Barney ξέρει πολύ καλά τη σημασία του να μπορείς να κάνεις suit up και να φοράς ένα σωστό κοστούμι, το οποίο θα σου ξεκλειδώσει όχι μόνο τις επαγγελματικές πόρτες που θα χτυπήσεις αλλά και τα αμέτρητα γυναικεία υπνοδωμάτια. Μπορεί να φταίνε τα μαλακά γκρι και μπλε κοστούμια του, συνδυασμένα άψογα με κλασικά ριγέ πουκάμισα και traditional γραβάτες, μπορεί να φταίει η φάτσα του Neil Patrick Harris, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πώς ο Barney πείθει για αυτό που θέλει να πείσει πως είναι: ακαταμάχητος.

Blaine Anderson – Glee

Λογικά εσύ δεν θα ντυνόσουν έτσι ούτε τις απόκριες. Πιθανότατα τα χέρια σου έχουν ήδη αρχίσει από μόνα τους να σχηματίζουν λέξεις όπως φλώρος, κλαρινογαμπρός κ.ο.κ. επάνω στο πληκτρολόγιο. Κάπου βαθιά μέσα σου, όμως, μπορείς να καταλάβεις γιατί ο Blaine δεν μπορεί να απουσιάζει από αυτή τη λίστα. Μπορεί να είναι stylish στον υπερθετικό βαθμό, όμως ο Blaine είναι από τους λίγους χαρακτήρες σε σειρά που δημιουργούν τάσεις. Δεν μπορείς να παραβλέψεις τις πλεκτές ζακέτες με τα χρωματιστά παντελόνια, δεν μπορείς να κάνεις πως δεν βλέπεις τη συλλογή από παπιγιόν, ούτε να αδιαφορήσεις μπροστά στα Mod’s σύνολα με τα παλιομοδίτικα polo shirts και τα cropped στενά chinos. Φυσικά το στιλ του ούτε θέλεις ούτε και μπορείς να το αντιγράψεις, μπορείς, ωστόσο, να το φέρεις στα μέτρα σου κρατώντας τα στοιχεία εκείνα που σε εκφράζουν και πετώντας ό,τι θεωρείς υπερβολή.

Manny Delgado – Modern Family

Ξέρεις πώς να ντυθεί για το σχολείο, ξέρει πώς να ντυθεί για την βόλτα, ξέρει πώς να ντυθεί για το γήπεδο (βασικά δεν πάει γήπεδο – πιο πιθανό είναι να πει πως πάει στο γήπεδο και να το σκάσει για να παρακολουθήσει βραδιά οίνου και ποίησης). Ο Manny είναι ένα αγόρι γεμάτο ευαισθησίες και χαριτωμένες παραξενιές, και αυτό φαίνεται από το πώς πίνει τον espresso του μέχρι το πώς συνδυάζει την γραβάτα με το καλογυαλισμένο σκαρπίνι του. Με λεπτά αισθήματα για το ωραίο φύλο και με μια γκαρνταρόμπα που περιέχει ένα outfit για κάθε περίσταση, είναι βέβαιο πως όταν το baby fat υποχωρήσει, ο εκκολαπτόμενος λατίνος εραστής θα κάψει καρδιές – όπως κάνει εντός και εκτός σεναρίου η τηλεοπτική μαμά του, Sofia Vergara.

Mr. Big – Sex & the City

Ο Μεγάλος δεν θα ήταν ποτέ ο Μεγάλος αν κυκλοφορούσε στη σειρά με τζινάκι, t-shirtάκι και πουλοβεράκι με V. Για την ακρίβεια αυτός ήταν ο Aidan, τον οποίο η ηρωίδα παράτησε για να είναι με τον Μεγάλο. Χωρίς υπερβολές, χωρίς να κάνει fashion statements και χωρίς να μοιάζει σαν να προσπαθεί πολύ, ο Big πέρασε όλους τους κύκλους φορώντας το ένα καλορραμένο κοστούμι πίσω από το άλλο, καλογυαλισμένα δετά παπούτσια, κομψά ρολόγια, κασμιρένια παλτό, μαντήλια στο πέτο και ομπρέλες ανά χείρας – μια γκαρνταρόμπα που μόνο gravitas προσέθεσε στον μυστηριώδη χαρακτήρα του.

Chalky White – Broadwalk Empire

Μπορούμε αν θες να γράψουμε ένα κείμενο μόνο για τα είδη των καρό και ριγέ κοστουμιών μέσα στα οποία έχει εμφανιστεί το φοβερό αφεντικό Nucky Thompson. Αλλά δεν θα το κάνουμε εδώ, διότι θα ήταν κατάφορη αδικία εις βάρος του πραγματικού ενδυματολογικού σταρ της σειράς, του κορυφαίου Chalky White. Δες πως συνδυάζει τα παπιγιόν του με τις ποσέτ του. Δες με πόσο καμάρι φορά ένα pinstripe ή windowpane κοστούμι με διπλή σειρά κουμπιών και πόσο δεν λυπάται το χρώμα, που ξέρει πολύ καλά πως προσθέτει περαιτέρω attitude στην περσόνα του. Κόκκινα παλτό, γούνες και μεταξωτά γιλέκα είναι και αυτά καλοδεχούμενα και συμπληρώνουν την εικόνα ενός από τους πιο χαρακτηριστικούς δανδήδες της μικρής οθόνης.

http://www.oneman.gr

Recommended For You