Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Καλούν σε Παγκόσμια Κινητοποίηση για την Απειλή Απαγόρευσης στη Ρωσία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ—Με την επαπειλούμενη απαγόρευση της λατρείας τους στη Ρωσία να είναι προ των πυλών, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αντιδρούν κάνοντας απευθείας έκκληση για δικαίωση στο Κρεμλίνο και σε αξιωματούχους του Ανώτατου Δικαστηρίου μέσω μιας παγκόσμιας εκστρατείας με επιστολές. Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά καλεί τους 8.000.000 και πλέον Μάρτυρες σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν.

Στις 15 Μαρτίου 2017, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας κατέθεσε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας να χαρακτηρίσει εξτρεμιστικό το Διοικητικό Κέντρο των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία και να το διαλύσει. Με το αίτημα αυτό ζητάει επίσης να απαγορευτούν οι δραστηριότητες του Διοικητικού Κέντρου. Αν το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώσει το αίτημα, τα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων στη χώρα, τα οποία βρίσκονται κοντά στην Αγία Πετρούπολη, θα κλείσουν. Ακολούθως, θα διαλυθούν περίπου 400 καταχωρισμένες Τοπικές Θρησκευτικές Οργανώσεις, κάτι που θα θέσει εκτός νόμου τις δραστηριότητες των 2.300 εκκλησιών των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Ρωσία. Οι εγκαταστάσεις του γραφείου τμήματος, καθώς και χώροι λατρείας που χρησιμοποιούν οι Μάρτυρες σε όλη τη χώρα, ενδέχεται να κατασχεθούν από το Κράτος. Επιπλέον, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μπορεί να διωχθούν ποινικά ως άτομα απλώς επειδή αποδίδουν λατρεία. Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα στις 5 Απριλίου.

«Το Κυβερνών Σώμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά θέλει να προσελκύσει ακόμη περισσότερο την προσοχή σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση», δηλώνει ο Ντέιβιντ Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων από τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία. «Το να διώκονται ειρηνικοί, νομοταγείς πολίτες σαν να ήταν τρομοκράτες αποτελεί σαφώς εσφαλμένη εφαρμογή της αντιεξτρεμιστικής νομοθεσίας. Αυτού του είδους η δίωξη βασίζεται σε εντελώς ψευδή στοιχεία».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Μάρτυρες κάνουν μια τέτοια παγκόσμια εκστρατεία. Πριν από σχεδόν 20 χρόνια, οι Μάρτυρες έγραψαν επιστολές για να υπερασπιστούν τους ομοπίστους τους στη Ρωσία, ως απάντηση σε μια δυσφημιστική εκστρατεία που προωθούσαν μέλη της τότε κυβέρνησης. Επιπλέον, οι Μάρτυρες έχουν κινητοποιηθεί στο παρελθόν κάνοντας εκστρατείες με επιστολές για να υποκινήσουν κυβερνητικούς αξιωματούχους να τερματίσουν τον διωγμό των Μαρτύρων σε άλλες χώρες, όπως στην Ιορδανία, στην Κορέα και στη Μαλάουι.

«Το ότι διαβάζουμε τη Γραφή, ψάλλουμε και προσευχόμαστε μαζί με ομοπίστους μας σαφώς και δεν είναι αδίκημα», προσθέτει ο κ. Σεμόνιαν. «Ελπίζουμε ότι η παγκόσμια εκστρατεία με επιστολές θα υποκινήσει τους Ρώσους αξιωματούχους να σταματήσουν αυτές τις αδικαιολόγητες ενέργειες εναντίον των ομοπίστων μας».

Οδηγίες για την Εκστρατεία με Επιστολές

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην εκστρατεία με επιστολές, παρακαλούμε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε τις οδηγίες και τις διευθύνσεις αποστολής.

Λήψη Οδηγιών

Πηγή

Recommended For You