Οι άγνωστες πτυχές του μεγαλύτερου εγκληματία της ανθρωπότητας

Όσον αφορά την διάπραξη αποτρόπαιων εγκλημάτων, λίγοι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τον ηγέτη των Ναζί, Αδόλφο Χίτλερ. Έβαψε τα χέρια του με το αίμα εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο γνωστούς άνδρες στην παγκόσμια ιστορία, έχοντας τον τίτλο του μεγαλύτερου εγκληματία στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Χίτλερ δεν γεννήθηκε βίαιος τύραννος, έγινε ένας. Υπάρχουν μερικά πράγματα γι ‘αυτόν που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ή τείνουν να αγνοούν, που, για να πούμε την αλήθεια, είναι απολύτως κατανοητό.

Εδώ είναι 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τον Αδόλφο Χίτλερ:

Απορρίφθηκε δύο φορές απο την Σχολή Καλών Τεχνών

Η αποτυχία του Χίτλερ να γίνει ζωγράφος, τον οδήγησε να γίνει ένας αλλοπρόσαλος άνθρωπος, με αντισηματικά αισθήματα, ο οποίος πέρασε στην σφαίρα της τρέλας, συμπαρασύροντας τον ολόκληρο τον κόσμο στον όλεθρο. Ωστόσο, ίσως να μην γνωρίζετε ότι έκανε αίτηση στην Σχολή Καλών Τεχνών δύο φορές – και απορρίφθηκε τόσο σκληρά τη δεύτερη φορά, που του στερήθηκε η ιδιότητα του φοιτητή, πετάχθηκε στον δρόμο και κοιμόταν σε άσυλα. Ακόμα και τώρα, οι ειδικοί της τέχνης υποστηρίζουν ότι ο Χίτλερ ήταν ένας καλλιτέχνης κάτω του μετρίου.

Ο Χίτλερ λάτρευε τους σπουδαίους Γερμανούς καλλιτέχνες

Η αγάπη του Χίτλερ για τους κλασικούς Γερμανούς καλλιτέχνες αποτυπώθηκε και στα δικά του έργα, γι ‘αυτό είναι εύκολο να δούμε τις ομοιότητες μεταξύ των σκίτσων του και των έργων του ζωγράφου Hans Thoma.

Άλλοι αγαπημένοι; ο Albrect Durer, ο Lucas Cranach ο γηραιότερος και ο Johannes Vermeer – οι οποίοι πιθανότατα θα προτιμούσαν να μην είναι!

Πρόβαρε τις ομιλίες του βγάζοντας φωτογραφίες τον εαυτό του…

Ο Χίτλερ είχε τόσο μεγάλη εμμονή με την εικόνα του, που είχε τον φωτογράφο Heinrich Hoffman να τον αποθανατίζει ενώ πρόβαρε τις ομιλίες του. Ευτυχώς για εμάς, παρά το γεγονός ότι αργότερα του είπαν να καταστρέψει όλες τις φωτογραφίες του Χίτλερ, ο Hoffman δεν το έκανε και μάλιστα τις συμπεριέλαβε στα απομνημονεύματά του.

Ξόδευε χρήματα ανεξέλεγκτα

Ο Χίτλερ ήταν γενικά εκτός ελέγχου, αλλά ο βιογράφος του  Volker Ullrich, αποκάλυψε ότι ο Φύρερ ξόδευε τεράστια χρηματικά ποσά για πολυτελή είδη (αυτοκίνητα, σαμπάνιες, ρούχα κ.λπ.), ενώ προσποιούνταν ότι ήταν “άνθρωπος του λαού”. Που δεν ξόδευε χρήματα; Σε φόρο εισοδήματος.

Του ζητήθηκε κάποτε να τριμάρει το μουστάκι του

Το προτιμώμενο στυλ μουστακιού του Χίτλερ ήταν στην πραγματικότητα το Handlebar (τσιγκελωτό). Δυστυχώς γι ‘αυτόν, κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον διέταξαν να το μικρύνει, ώστε να προσαρμόζεται κάτω από τις μάσκες αερίου (οι οποίες παρεμπιπτόντως δεν λειτουργούσαν, και τυφλώθηκε προσωρινά λόγω ενός αερίου μουστάρδας που έπληξε το στρατόπεδο του το 1918).

Του άρεσε η Disney

Παρόλο που η Disney αντιπροσωπεύει τις ταινίες για παιδιά, για τον δικτάτορα αντιπροσώπευε την πρόοδο της τεχνολογίας, αφού η “Χιονάτη” είχε εντυπωσιακά κινούμενα σχέδια κατά την κυκλοφορία της το 1937. Φημολογείται ότι εντυπωσιάστηκε με το “King Kong” εξαιτίας των ειδικών του εφέ, και παρακολουθούσε τόσο αυτό όσο και πολεμικές ταινίες επανειλημμένα.

Εκτός από ανθρώπους στρατολόγησε και σκυλιά

Ο αδίστακτος δικτάτορας θεωρούσε τα σκυλιά εξίσου έξυπνα με τους ανθρώπους,  και έτσι προσπάθησε να τους μάθει να “μιλάνε”, να διαβάζουν και να συλλαβίζουν.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς ακαδημαϊκών, οι Γερμανοί έκαναν μέχρι και πειράματα στα αθώα τετράποδα, προσπαθώντας να τα κάνουν να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους μέσω της τηλεπάθειας.

Ο Χίτλερ είναι γνωστό ότι λάτρευε τα σκυλιά και ήλπιζε ότι τα ζώα μπορούν να μάθουν να επικοινωνούν με τους Ναζιστές ιδιοκτήτες τους. Είχε στην κατοχή του δύο Γερμανικούς ποιμενικούς, την Μπλόντι και την Μπέλλα, ενώ σκότωσε την τελευταία προτού να αυτοκτονήσει το 1945.

Ο Χίτλερ ήταν vegetarian και είχε ανθρώπους να δοκιμάζουν το φαγητό του

Ο Χίτλερ ήταν γνωστό ότι ήταν παρανοϊκός, τόσο παρανοϊκός όμως, που απασχολούσε ανθρώπους για να δοκιμάζουν το φαγητό του. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να απολάμβαναν την crème de la crème της γερμανικής κουζίνας (κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υποσιτησμού και πείνας), αλλά από την άλλη κινδύνευαν να χάσουν την ζωή τους. Λέγεται ότι μετά από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κράτησε όλους τους “δοκιμαστές” φυλακισμένους, οι οποίοι έπρεπε να υποφέρουν μια τρομερή δοκιμασία.

Ποτέ δεν πήγε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

O Xίτλερ ήθελε να φτιάξει ένα μουσείο για τους Εβραίους μετά την εξαφάνιση τους, και μάλιστα είχε συλλέξει χιλιάδες αντικείμενά τους, τα οποία είχε φωτογραφίσει και αρχειοθετήσει. Ο ίδιος ωστόσο, ποτέ δεν είχε επισκεφτεί ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Μάλιστα δεν βρέθηκε ούτε ένα κείμενο του που να έχει αναφορές για τις δολοφονίες στα “στρατόπεδα του θανάτου”.

Ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χίτλερ ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά, σύμφωνα με τον βραβευμένο Γερμανό συγγραφέα Norman Ohler, συγγραφέα του “Blitzed: Drugs in Nazi Germany”.

Ήταν γνωστό ότι ήταν υποχόνδριος, ωστόσο ήταν εθισμένος σε ένα μεγάλο βαθμό με μια ουσία που έμοιαζε με την ηρωίνη και ονομαζόταν Eukodol. Λέγεται ότι η απόφαση του να εισβάλλει στην Ρωσία το 1941, ήταν άμεση συνέπεια του εθισμού του. Μετά την κίνηση του αυτή, πολλοί θεώρησαν ότι ήταν πραγματικά παράφρων. – https://perpetual.gr

Recommended For You