ΟΑΕΔ: Ηλεκτρονικά η βεβαίωση ανεργίας

Οι άνεργοι του ΟΑΕΔ δεν χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στις υπηρεσίες του Οργανισμού για να παραλάβουν βεβαίωση ανεργίας, είτε πρόκειται για δικαιούχους επιδόματος, είτε όχι.
Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ τονίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι προχώρησε στον εμπλουτισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ώστε να διευκολύνει τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό ανέργων. Δημιούργησε δύο διακριτούς τύπους βεβαίωσης ανεργίας, καθώς διαπίστωσε ότι πολλοί υποψήφιοι υπέβαλαν σε διάφορους φορείς ελλιπείς ή λανθασμένες βεβαιώσεις.
Η υπηρεσία έκδοσης των ηλεκτρονικών βεβαιώσεων παρέχεται αποκλειστικά σε πιστοποιημένους χρήστες της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (μέσω έκδοσης κλειδαρίθμου) και είναι διαθέσιμη στην επιλογή «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες».
Τύποι βεβαιώσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τις ακόλουθες βεβαιώσεις:
-βεβαίωση ανεργίας σε εγγεγραμμένους επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ, για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα της εγγεγραμμένης ανεργίας (εφόσον υπάρχει Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ).
– βεβαίωση επιδότησης, σε επιδοτούμενους ανέργους για χρήση σε προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ για τη βαθμολόγηση του κριτηρίου της ανεργίας ή όπου αλλού χρειάζεται να αποδειχθεί το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας. Σ’ αυτήν καταγράφεται το διάστημα επιδοτούμενης ανεργίας και οι ημέρες επιδότησης για κάθε έτος αναφοράς.
– βεβαίωση για την εφορία, όπου εμφανίζονται τα ποσά που έχει λάβει ο άνεργος από υπαγωγές σε προγράμματα επιδότησης και λοιπές παροχές.
http://www.enet.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You