Ξαφνική «σιωπή» του Ήλιου θορύβησε τους επιστήμονες

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο κατέγραψε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO που «παρακολουθεί» τον Ήλιο και το οποίο έχει αφήσει άναυδους τους επιστήμονες που παραδέχονται πως δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να σημαίνει. Το SDO μετέδωσε μια φωτογραφία που δείχνει τον Ήλιο σαν να έχει κρατήσει την ανάσα του, σχεδόν «παγωμένο» χωρίς καμιά δραστηριότητα στο μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του.
Αυτή η απρόσμενη «σιωπή» ανησύχησε τους επιστήμονες της NASA γιατί αυτή η απουσία δραστηριότητας διαρκεί πολύ. Ο Ήλιος λειτουργεί με κύκλους δραστηριότητας που συνήθως διαρκούν 11 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων η δραστηριότητα αυξάνεται, κορυφώνεται και στην συνέχεια υποχωρεί και περιέρχεται σε υφεσιακή φάση.
Στο ζενίθ της δραστηριότητας αυξάνεται ο αριθμός των ηλιακών κηλίδων που εμφανίζονται στην επιφάνειά του.
Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA, ο Ήλιος είναι πολύ διαυγής με δύο κηλίδες μόνο.
Αυτό που έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες είναι ότι φέτος υπολόγιζαν να έχουμε το ζενίθ της ηλιακής δραστηριότητας και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Τώρα όλοι περιμένουν τις καινούργιες φωτογραφίες για να δουν αν ο Ήλιος επανήλθε σε κάποια πιο εμφανή δραστηριότητα, διαφορετικά οι προφήτες θα επαναφέρουν την προφητεία των Μάγια για το 2012 και θα πουν πως κάποιοι δεν ξέρουν αριθμητική.
http://rizopoulospost.com

Recommended For You