Να πώς θα μοιάζει η Facebook αρχική σελίδα σε λίγες εβδομάδες

Χρειάστηκε να περάσει ακριβώς ένας χρόνος για να αποφασίσει το Facebook τι θα κάνει με την αρχική σελίδα των χρηστών. Θυμίζω πως ήταν 7 Μαρτίου του 2013, όταν μάθαμε για τη νέα και επαναστατική εμφάνιση του News Feed. Έκτοτε, έγιναν αρκετές δοκιμές σε χρήστες και ύστερα από μπόλικο feedback, το Facebook κρατά κάποια καλά στοιχεία, όμως αφήνει τη συνολική ιδέα στο παρελθόν. Αυτό επιβεβαιώνει και το σφάλμα 404 στη σελίδα με τις πληροφορίες του νέου News Feed, καθώς και τα ιδιωτικά YouTube βίντεο.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όλοι οι Facebook χρήστες θα αποκτήσουν μία νέα εμφάνισητης αρχικής σελίδας. Οι αλλαγές κινούνται σε τέτοιο σημείο, ώστε να μη μπερδέψουν τους χρήστες σχετικά με τη χρήση της αρχικής σελίδας, αλλά να τους βοηθήσουν να χρησιμοποιήσουν τα άκρως απαραίτητα και να ξεχωρίσουν το περιεχόμενο από τις διάφορες λειτουργίες.

facebook old news feedΗ τωρινή εμφάνιση της αρχικής σελίδας του Facebook

facebook new news feed 2014Η νέα εμφάνιση της αρχικής σελίδας του Facebook

Με μια πρώτη ματιά, ίσως να μη διακρίνατε έντονες αλλαγές. Άλλωστε δεν υπάρχουν. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

Ξεκινώντας από ψηλά στη σελίδα, φαίνεται πως ο νέος σχεδιασμός της αναζήτησης τον οποίο γνωρίσαμε με την έλευση του Graph Search, γίνεται διαθέσιμος σε όλους τους χρήστες, σύμφωνα με το The Verge. Αυτό δε σημαίνει πως όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα αναζήτηση του Facebook. Σημαίνει πως η εμφάνιση γίνεται κοινή σε όλους, αλλά οι χρήστες με Αγγλική γλώσσα θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες του Graph Search, ενώ οι υπόλοιποι τις πιο απλές λειτουργίες αναζήτησης.

Συνεχίζοντας προς τα κάτω, παρατηρείτε πως η σελίδα απέκτησε ένα γκρι background χρώμα, με το περιεχόμενο και τη δεξιά μπάρα να έχουν άσπρο background χρώμα και να είναι σε μορφή καρτών. Η κάθε δημοσίευση θα ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, αφού η μορφή καρτών και τα background χρώματα βοηθούν στον εύκολο διαχωρισμό.

Όσον αφορά το αριστερό μενού με τις επιλογές μεταξύ αρχικής σελίδας, μηνυμάτων, groups κλπ, φαίνεται πως το Facebook αποφάσισε να το απλοποιήσει περισσότερο και να κάνει τις επιλογές του να χωρούν σε περισσότερες οθόνες μικρότερης ανάλυσης και μεγέθους. Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε ποιες επιλογές θα απουσιάζουν μετά τις αλλαγές.

Πάμε τώρα στο περιεχόμενο, το οποίο είδαμε προηγουμένως πώς είναι διαχωρισμένο. Οι αλλαγές εδώ περιέχουν μεγαλύτερες εικόνες για τις δημοσιεύσεις, καθώς και αλλαγές στον τρόπο προβολής μιας κοινής δημοσίευσης από δύο ή παραπάνω φίλους του χρήστη. Επίσης, αλλαγές υπάρχουν και στη γραμματοσειρά, η οποία σε Mac υπολογιστές θα είναι Helveticaκαι σε PCs θα είναι Arial. Σχετικά με τους τίτλους συνδέσμων, φαίνεται πως για γραμματοσειρά θα χρησιμοποιείται η Georgia, σύμφωνα πάλι με το The Verge.

Όλες οι προηγούμενες αλλαγές αφορούν καθαρά την εμφάνιση του Facebook και δεν επηρεάζουν καθόλου τον τρόπο με τον οποίο διανέμεται το περιεχόμενο στην αρχική σελίδα.

Το Facebook επέλεξε να μην κάνει δραστικές αλλαγές, καθώς όταν έχει κανείς να διαχειριστεί πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες, τότε πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και απόλυτα σίγουρος για τις κινήσεις του. Αυτό που επέλεξε να κάνει το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο, είναι να επιλέξει μία εμφάνιση η οποία θα μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη σε κινητές συσκευές, ώστε οι χρήστες να νιώθουν περισσότερο εξοικειωμένοι.

http://www.digitallife.gr

Recommended For You