Νέος ισχυρός Σεισμός 5,7 στην Κεφαλλονιά τα ξημερώματα!

Βίντεο και φωτογραφίες από τον νέο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Με νωπές ακόμη τις πληγές από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της περασμένης Κυριακής, μία ακόμη σεισμική δόνηση 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ξύπνησε στις 05.08 τα ξημερώματα τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, καθώς στην Δυτική Ελλάδα ξυπνώντας τους κατοίκους σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Πύργο, Κάτω Αχαΐα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Από το σεισμό δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, όπως δήλωσε στο Mega ο διοικητής του νοσοκομείου Ληξουρίου, Διονύσης Μαρκάτος.

Σύμφωνα με το διοικητή οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν αποχωρήσει αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, άλλοι χρειάστηκαν ράμματα, ενώ τόνισε ότι οι τραυματισμοί προήλθαν κυρίως από πτώση αντικειμένων.

Από τη νέα σεισμική δόνηση οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται προς το παρόν στην πόλη του Ληξουρίου.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον νέο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Παράλληλα, άνοιξε ο δρόμος Αργοστολίου – Ληξουρίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει μόνο έκτακτες ανάγκες, καθώς η προσέγγιση στο λιμάνι του Ληξουρίου παραμένει αδύνατη.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον νέο σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Στον επαρχιακό δρόμο Αργοστολίου – Ληξουρίου έχουν πέσει ογκόλιθοι σε κεντρικά σημεία του δρόμου, ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.

Όσο αφορά το λιμάνι του Ληξουρίου, δυο μηχανικοί του δήμου Κεφαλονιάς βρίσκονται αυτή την στιγμή στον χώρο του λιμένα, ώστε να βρουν σημείο που να μπορεί να αγκυροβόληση το καράβι που εκτελεί το δρομολόγιο Αργοστολίου – Ληξουρίου.

Αυτή τη στιγμή, οι άνεμοι που πνέουν στον θαλάσσιο χώρο, μεταξύ των δύο περιοχών της Κεφαλονιάς, απαγορεύουν τον απόπλου των καραβιών, καθώς φτάνουν τα 9 μποφόρ.

http://www.imerisia.gr

 

Recommended For You