Μπουμέλα: Να σταματήσουμε αυτή την τρέλα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) Τζιμ Μπουμέλα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγωνιζόμενων δημοσιογράφων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, όπως και τη συμπαράσταση των 600.000 δημοσιογράφων ανά τον κόσμο που εκπροσωπεί:
«Ο,τι σας συμβαίνει μάς πληγώνει τις καρδιές και μας εξοργίζει, αλλά περισσότερο απ’ όλα δυναμώνει την αποφασιστικότητα να παλέψουμε μαζί σας. Το μήνυμα των δημοσιογράφων όλου του κόσμου προς τους πολιτικούς και τα αφεντικά είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: Θα σταθούμε χέρι χέρι μαζί σας για να σταματήσουμε αυτή την τρέλα και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μη συμβεί… Ξέρουμε ότι η μάχη σας δίνεται μέσα σε καθεστώς απίστευτων πιέσεων.
Είστε στην πρώτη γραμμή. Αλλά δεν θα πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία ότι οι κυβερνήσεις παντού είναι αδύναμες και οι αποτυχημένες λύσεις του νεοφιλελευθερισμού οδηγούν σε μεγαλύτερη αποτυχία. Οι λαοί παντού διαφωνούν στην επιβολή των πολιτικών λιτότητας από τις κυβερνήσεις και αντιτείνουν ότι προτεραιότητα αποτελούν οι αξιοπρεπείς δουλειές. 
Στέκονται εναντίον των εκμεταλλευτικών εταιρειών, των καταπιεστικών κυβερνήσεων, των εθνικών και διεθνών εκφοβιστών. Γι’ αυτό οι λαοί απαιτούν μια εναλλακτική πρόταση. Αυτοί το θέλουν και όλοι μας το θέλουμε: έναν κόσμο διαφορετικό, έναν κόσμο καλύτερο, στον οποίο οι άνθρωποι θα αποτελούν την προτεραιότητα. Αλληλεγγύη!

Recommended For You