Μπορείτε να αντέξετε χωρίς το Facebook για 99 μέρες;

Το Facebook μας ακολουθεί παντού, ακόμη και στις διακοπές μας, αφού η χρήση smartphones/tablets και πακέτων δεδομένων το επιτρέπει. Άραγε, έχετε ποτέ αναρωτηθεί τη ζωή σας χωρίς το Facebook;

images

Ένα πείραμα με ονομασία «99 Days of Freedom» ξεκίνησε από την Ολλανδία και έχει ως σκοπό να πείσει τους χρήστες να μη χρησιμοποιήσουν το δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο για 99 ημέρες, με σκοπό να μελετηθεί αν οι χρήστες είναι πιο χαρούμενοι χωρίς το Facebook.

Με μέσο όρο 17 λεπτών την ημέρα, υπολογίζεται πως οι χρήστες θα σώσουν 1683 λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο τους, ή αλλιώς 28 ώρες, αφού δε θα κοιτούν τι δημοσιεύουν οι φίλοι τους, ποιος έκανε like σε τι και άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Όσοι χρήστες θέλουν να λάβουν μέρος στο πείραμα, μπορούν να ακολουθήσουν τα 3 απλά βήματα. Πρώτον, να αλλάξουν την εικόνα προφίλ τους, στη συνέχεια να συμπληρώσουν όνομα και email, και τέλος να μη χρησιμοποιήσουν ξανά το Facebook ούτε για 1 δευτερόλεπτο τις επόμενες 99 ημέρες.

Για να μπορέσει το πείραμα να καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, οι χρήστες οι οποίοι θα συμμετάσχουν θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ανώνυμα κάποια ερωτηματολόγια τα οποία θα λάβουν στο email τους μετά από 33, 66 και 99 ημέρες αφού κάνουν εγγραφή με τα στοιχεία τους.

http://www.digitallife.gr

Recommended For You