Μισαλλόδοξο Κήρυγμα του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου

Την προσοχή των πιστών χριστιανών απέναντι στους μάρτυρες του Ιεχωβά, εφιστά ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος σε μήνυμά του προς την τοπική κοινωνία της Σύρου.  Αιτία που προκάλεσε αυτή την κίνηση του Μητροπολίτη, είναι η εκδήλωση που διοργανώνουν στην Ερμούπολη οι μάρτυρες του Ιεχωβά, οι οποίοι έχουν απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να γιορτάσουν την επέτειο του θανάτου του Ιησού μέσα στη Σαρακοστή.
Ο Σεβασμιότατος καλεί τον κόσμο να μην παρασυρθεί από αιρετικές προκλήσεις και να παραμείνει πιστός στην Εκκλησία και στην πίστη των Πατέρων μας.
Διαβάστε το Μισαλλόδοξο μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου:
Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
Οι λεγόμενοι “Μάρτυρες του Ιεχωβά”, οι οποίοι αποτελούν για την Ορθόδοξη Εκκλησία μας σύνοψη όλων των αιρέσεων -αφού, μεταξύ των άλλων,  αρνούνται δεν πιστεύουν τον Χριστό ως Θεό, αρνούνται την Αγία Τριάδα, την εν  σώματι Ανάσταση του Κυρίου, την καθολική ανάσταση των νεκρών και την τελική Κρίση, καταφρονούν τον Τίμιο Σταυρό, τα Μυστήρια της Εκκλησίας, την τιμή προς τη Θεοτόκο και τους Αγίους- καλούν τους συμπολίτες μας, με σχετική ανακοίνωσή τους, να γιορτάσουν «την επέτειο του θανάτου του Ιησού» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, και μάλιστα μέσα στη δεύτερη Εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής.
Στα πλαίσια της ποιμαντικής μας μέριμνας και της επιθυμίας μας να σας προφυλάξουμε από κάθε παρερμηνεία των Αγίων Γραφών και της ιεράς Παραδόσεως της Εκκλησίας μας, σας καλούμε να μείνετε πιστοί στην πίστη των Πατέρων μας, αποφεύγοντας να παραστείτε σ` αυτήν την αιρετική εκδήλωση.
Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι η σωτηρία μας δεν επιτυγχάνεται με την «ανάμνηση του θανάτου του Χριστού», αλλά με τη συμμετοχή μας στην Ανάστασή Του, δια του Μυστηρίου της Σωτηρίας, της Θείας Ευχαριστίας, σύμφωνα με την αδιάψευστη επιβεβαίωση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού «Όποιος τρώγει τη σάρκα μου και πίνει το αίμα μου είναι ενωμένος μαζί μου, κι εγώ μ’ αυτόν… αυτός που τρώει εμένα θα ζήσει εξαιτίας μου» (Ιωάν. 6, 56-57).
Ως πνευματικός σας πατέρας, εφιστούμε την προσοχή σας, ώστε να μην παρασύρεσθε από τέτοιες αποπροσανατολιστικές προσκλήσεις της θρησκευτικο-οικονομικής αυτής οργάνωσης, που εσχάτως άλλαξε την ονομασία της σε «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά», με στόχο την παραπλάνηση των Χριστιανών.
http://www.cyclades24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You