Μια 8χρονη πρόσφερε ένα «όπλο» για τη μάχη κατά του καρκίνου

imagesΈνα 8χρονο κορίτσι, ίσως βρήκε τη θεραπεία για τον καρκίνο, κατά τη διάρκεια του γεύματός της στο οικογενειακό τραπέζι.

Η Camilla Lisanti από το Μάντσεστερ της Βρετανίας, έτρωγε μαζί με τον πατέρα της Michael -ένας επιστήμονας που ασχολείται με την έρευνα για τον καρκίνο- όταν εκείνος τη ρώτησε πώς θα καταπολεμούσε τη νόσο. Η 8χρονη, σκέφτηκε για μια στιγμή, και ακολούθως πρότεινε τη χρήση αντιβιοτικών. «Όταν τότε που είχα τα λαιμά μου», είπε στον μπαμπά και τη μαμά της.

Ο καθηγητής Lisanti και η σύζυγός του Federica Sotgia, εργάζονται για την καταπολέμηση του καρκίνου στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη μέθοδο που τους πρότεινε η κόρη τους και έμειναν έκπληκτοι, καθώς τα αντιβιοτικά «σκότωσαν» πολλά καρκινικά κύτταρα.

Κάποια αντιβιοτικά εμποδίζουν τα κύτταρα να παράγουν μιτοχόνδρια, τα οποία εφοδιάζουν τα κύτταρα με ενέργεια. Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, που δημιουργούν τους όγκους και να τους κρατήσει στη ζωή, έχουν συχνά υψηλό αριθμό mitrochondria.

Κάποια αντιβιοτικά εμποδίζουν τη δημιουργία των μιτοχόνδριων: Μιτοχόνδρια αποκαλούνται συχνά «εργοστάσια του κυττάρου», επειδή τα ένζυμά τους διενεργούν τα στάδια του αερόβιου μεταβολισμού τα οποία αποδίδουν ενέργεια. Τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, συχνά έχουν μεγάλο αριθμό από μιτοχόνδια.

Η έρευνά τους έδειξε ότι τέσσερα κοινά αντιβιοτικά, τα οποία μπορεί να κοστίσουν και ελάχιστα ευρώ, σκότωσαν αυτά τα βλαστικά κύτταρα σε δείγματα από καρκινικά κύτταρα του μαστού, του προστάτη, του πνεύμονα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, του δέρματος και του όγκου του εγκεφάλου.

http://medicalnews.gr

Recommended For You