Μια μεγάλη στιγμή για την ανθρωπότητα: εφευρέθηκε η πίτσα που διατηρείται φρέσκια για χρόνια

Όσοι από εσάς έχουν κάνει την θητεία τους στον Ελληνικό (και όχι μόνο) στρατό, έχετε να μοιραστείτε τραγικές ιστορίες με τους φίλους σας για τα περίφημα «Godzilla» κρεατικά και άλλα τέτοια χαριτωμένα, ε; Οι Αμερικανοί στρατιώτες φαίνεται πως, αντιμετωπίζουν ένα παρόμοιο πρόβλημα και οι επιστήμονες του στρατού, βρήκαν τον τρόπο να το λύσουν. Βλέπετε, οι στρατιώτες, όταν είναι σε εμπόλεμες ζώνες και ταλαιπωρούνται (ούτε κουβέντα για τους ανθρώπους που σκοτώνουν χωρίς λόγο βέβαια) κάποιες φορές, θέλουν οικείες γεύσεις για να τους κρατούν χαρούμενους. Όπως ένα κομμάτι πίτσα. Οι επιστήμονες του Αμερικανικού στρατού, ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διατηρήσουν ένα κομμάτι πίτσα για χρόνια και ένας στρατιώτης να μπορεί να το καταναλώσει μαζί με την υπόλοιπη ξηρά τροφή που έχει στις αποσκευές του, όταν βρίσκεται στο πεδίο μάχης.

Οι περισσότεροι στρατιώτες που βρίσκονται σε αποστολές, εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους μεατομικές μερίδες φαγητού που είναι έτοιμες, σε σακουλάκια, προς κατανάλωση. Όπως φαντάζεστε, οι μερίδες αυτές θα πρέπει να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής για να αποθηκεύονται και να χρησιμοποιούνται ως προμήθειες. Οι επιστήμονες του Στρατιωτικού Κέντρου Ανάπτυξης, Έρευνας και Μηχανικής Natrick, έφτιαξαν αυτή τη συνταγή που θα επιτρέπει σε ένα ατομικό κομμάτι πίτσας, να μπορεί να καταναλωθεί μέχρι και μετά από 3 χρόνια από την παρασκευή του.

MRE Pizza

Σύμφωνα με το Associated Press, οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να αυξήσουν την διάρκεια ζωής της πίτσας για τους εξής λόγους: η υγρασία από την σάλτσα τομάτας, μαζί με το τυρί και τα άλλα πρόσθετα, αναμειγνύονται με τη ζύμη όσο περνούν οι μέρες, δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως και μέσα από διαρκή έρευνα, οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο ώστε να εμποδίσουν την υγρασία να μεταφέρεται στη ζύμη, με την χρήση συστατικών όπως η ζάχαρη, το αλάτι, ή διάφορα σιρόπια που φυλακίζουν το νερό.

MRE Pizza

Αυτό από μόνο του όμως, δεν είναι αρκετό. Οι επιστήμονες χρειάστηκε να παρέμβουν και στηνοξύτητα της σάλτσας του τυριού και της ζύμης ώστε να μην επιτρέπουν σε βακτήρια να αναπτύσσονται εκεί. Προσθέτοντας και δόσεις σιδήρου στη συσκευασία, δημιουργήθηκε η πίτσα που διαρκεί 3 χρόνια και αντέχει σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς.

Κι αν κι εσείς, όπως εμείς, σκέφτεστε όλα εκείνα τα παιδιά που πηγαίνουν να πολεμήσουν χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος, αλλά κι εκείνα τα άλλα παιδιά που, σκοτώνονται από τους Αμερικανούς στρατιώτες ενώ δεν τους το ζήτησε κανείς, θα γελάσετε στη σκέψη αυτής της ανακάλυψης. Μία τραγική αλήθεια για την ανθρωπότητα όμως, αγαπητοί, είναι πως οι τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, καθ’ όλη την διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας, πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον πόλεμο. Κι απ’ ότι φαίνεται, η μακράς διάρκειας βιονική πίτσα των Αμερικανών, είναι αυτό ακριβώς.

http://www.digitallife.gr

Recommended For You