Μεγάλη φωτιά σε δύσβατο σημείο στην Πάρνηθα – Ζωντανή Εικόνα

Η φωτιά ξέσπασε στις 21:05- Σοβαρά ερωτήματα  για το πώς ξεκίνησε και η ώρα που εκδηλώθηκε.- Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή  δυσκολεύουν τις προσπάθειες της πυροσβεστικής- Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αεροσκάφη.Επί τόπου 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα – Μεγάλη πυρκαγιά στα Ίσθμια απειλεί σπίτια
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 21:05 στη θέση Πέτρα, στην Βαρυμπόμπη, στους ανατολικούς πρόποδες της Πάρνηθας.
Η εστία βρίσκεται πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να φτάνουν μέχρι το τέλος του δρόμου με τα οχήματα και στη συνέχεια να προσεγγίζουν το σημείο πεζή.
H φωτιά βρίσκεται κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν απειλούνται, ενώ προτεραιότητα της πυροσβεστικής είναι να μην ξεφύγει το μέτωπο. Το σημείο που εκδηλώθηκε είναι ένα από τα παλιότερα και σημαντικότερα αναρριχητικά πεδία στην Ελλάδα.
Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.
Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν, συν τοις άλλοις, και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική από το πρωί, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν μπορούν να πετάξουν αεροσκάφη, αφού η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ, όταν πλέον είχε πέσει σκοτάδι.
Επιπλέον, προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει ότι σήμερα θα υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την περιφέρεια ανατολικής Αττικής. Το ίδιο ισχύει και για αύριο, Πέμπτη.
http://www.protothema.gr

Recommended For You