Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά σε Βαρυμπόμπη-Θρακομακεδόνες

Μάχη με τον χρόνο να ελεχθούν τα νέα μέτωπα- Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 61 οχήματα- Ενισχύσεις καταφθάνουν από διάφορα σημεία της χώρας – Μπαίνουν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στη μάχη για τον έλεγχο των μετώπων
Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτά που εκδηλώθηκε, στις 10.20, το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη του Δήμου Αχαρνών. Οι άνεμοι εντάσεως έως και πέντε μποφόρ συμβάλλουν στη δημιουργία νέων μετώπων ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες δίνουν μάχη με τον χρόνο να ελέγξουν τη φωτιά. Στα μέτωπα βρίσκονται πάνω από 120 πυροσβέστες με 61 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες των ΟΤΑ, ενώ ενισχύσεις καταφθάνουν από διάφορα σημεία της χώρας. Παράλληλα ιδιώτες με βυτιοφόρα συνδράμουν στην κατάσβεση. Από τις 6 το πρωί θα ριχθουν στην μάχη της κατάσβεσης και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Το σκηνικό εφιαλτικό. Λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο άρχισε να πλησιάζει απειλητικά τους Θρακομακεδόνες, ενώ νωρίτερα είχε εκκενωθεί το κεντρο αιμοδοσίας.
Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ανησυχούν περισσότερο για το βόρειο τμήμα του μετώπου, αυτό προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής όπου και ξεκίνησε η φωτιά, καθώς η οδική πρόσβαση είναι δυσχερής και οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν από χωματόδρομους. Το νότιο τμήμα, προς το Ολυμπιακό χωριό, φαίνεται να ελέγχεται καλύτερα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ένα σπίτι, εκτός οικισμού, μέσα στο δάσος _κοντά στους Θρακομακεδόνες_ παραδόθηκε στις φλόγες ενώ η φωτιά έφτασε σε αυλές σπιστιών προκαλώντας ζημιές.
Στο μεταξύ μεγάλο τμήμα της περιοχής έχει παραδοθεί στο σκοτάδι, αφού σημειώνοντα διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ οι αξιωματικοί της περιοχής κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην κινούνται στην περιοχή.
Στις 1.30, η φωτιά που ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση στην οδό Ιωάννη Μίχα, κάτω απόν τον οικισμό της Αγίας Κυριακής, άλλαξε κατεύθυνση το νότιο τμήμα της  κινήθηκε προς το Ολυμπιακό χωριό . Από τον δήμο δόθηκε εντολή να εκκενωθούν κατοικίες, από την οδό Ορφέως και επάνω, προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής.
Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ενισχύονταν συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ενώ και πολλοί εθελοντές έχουν σπεύσει για βοήθεια.
Μετά τις 2 τα μεσάνυχτα αναχωρεί C-130 από τη Θεσσαλονίκη με πεζοπόρο τμήμα 70 ατόμων.
Στο σημείο του μετώπου έχουν σπεύσει και ο περιφερειάρχης Αττικής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
http://www.tovima.gr

Recommended For You