Μία νεκρή σε καραμπόλα 28 οχημάτων στην Εγνατία οδό στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας

Μία νεκρή και 22 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του Κλειδιού Ημαθίας, και στο οποίο ενεπλάκησαν τουλάχιστον 28 οχήματα (ΙΧ, νταλίκες, φορτηγά) σε δύο διαδοχικές καραμπόλες.
Η πρώτη καραμπόλα σημειώθηκε στις 08.20 το πρωί, στην οποία ενεπλάκησαν 20 οχήματα. Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, 2 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 18 άτομα ελαφρά, ανάμεσά τους τρία παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη καραμπόλα προκλήθηκε όταν στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη δίπλωσε με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω της οχήματα τα οποία ακολουθούσαν. Στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη που είχε ως αποτέλεσμα εξαιρετικά περιορισμένη ορατότητα για τους οδηγούς.
Λίγα λεπτά αργότερα και σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από την πρώτη, σημειώθηκε δεύτερη καραμπόλα με την εμπλοκή άλλων 8 οχημάτων. Σε αυτό το περιστατικό τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και μια έγκυος από την Πτολεμαίδα, η οποία επέβαινε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο ενεπλάκη στην καραμπόλα.
Η γυναίκα που διανύει την 34η εβδομάδα της κύησης, είναι σε άριστη κατάσταση και υποβλήθηκε σε όλες τις εξετάσεις στη Γ’ Μαιευτική Κλινική του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα θα παραμείνει για παρακολούθηση στο νοσοκομείο προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόωρου τοκετού.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (δύο από Κατερίνη, τέσσερα από Βέροια και τέσσερα από Θεσσαλονίκη) για τη μεταφορά των τραυματιών σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, συνολικά διακομίστηκαν 22 τραυματίες και ένας νεκρός.
Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο της Βέροιας διακομίστηκαν 12 τραυματίες. Στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν εφτά, στο Αγιος Δημήτριος δύο και στο Ιπποκράτειο η έγκυος.
Οι δύο από τους επτά τραυματίες που διακομίστηκαν στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης έφυγαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ οι υπόλοιποι ελέγχονται προληπτικά.
Ελαφρά τραυματίες είναι και οι δύο οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο “Αγιος Δημήτριος” και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.
Mε ανακοίνωση της η γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει πως στο σημείο των δύο δυστυχημάτων, από τον κόμβο Αλεξάνδρειας μέχρι το ύψος στην ΠΑΘΕ, υπάρχει πυκνή ομίχλη και παρακαλούνται οι οδηγοί να κινούνται με προσοχή τηρώντας μικρή ταχύτητα, έχοντας τα φώτα αναμμένα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Επιπλέον, ανακοινώνεται ότι στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Αλεξάνδρειας, μέσω της παλιάς εθνικής οδού.
http://dailynews24.gr

Recommended For You