Μέγκαν Γιάνγκ, η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος ολοκληρώθηκε εν μέσω δρακόντειων μέσων ασφαλείας, λόγω της αντίδρασης συντηρητικών ισλαμικών οργανώσεων.
Τον «φανταχτερό» τίτλο της Μις Υφήλιος κατέκτησε το Σάββατο στο Μπαλί της Ινδονησίας η Μις Φιλιππίνες, Μέγκαν Γιάνγκ, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας, λόγω απειλών κατά των καλλιστείων από συντηρητικές ισλαμικές οργανώσεις.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Μις Γαλλία, η 20χρονη Μαρίν Λορφελίν, ενώ τρίτη κατατάχθηκε η 22χρονη Μις Γκάνα, Νάα Οκάλει Σούτερ.
Η 23χρονη Γιάνγκ διαδέχεται στο «θρόνο» της Μις Υφήλιος την κινέζα Γουένξια Γου. Είναι γεννημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά κατοικεί στις Φιλιππίνες από τότε που ήταν 10 ετών, έχοντας εργαστεί ως ηθοποιός και ως τηλεπαρουσιάστρια.
«Υπόσχομαι πως θα είμαι η καλύτερη Μις Υφήλιος στην ιστορία», δήλωσε η Γιάνγκ, ενώ δεκάδες συμπατριώτες της που είχαν ταξιδέψει έως την Ινδονησία γιόρταζαν ανεμίζοντας τη σημαία των Φιλιππίνων.
Ο τελικός γύρος του διαγωνισμού ήταν σχεδιασμένο να λάβει χώρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τζακάρτα. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε πριν τρεις εβδομάδες πως τελικά η στέψη της ωραιότερης γυναίκας στον κόσμο θα γινόταν στο Μπαλί, όπου είχαν φιλοξενηθεί οι προηγούμενοι γύροι των καλλιστείων.
Αιτία της αλλαγής ήταν η κλιμακούμενες αντιδράσεις ισλαμικών οργανώσεων, οι οποίες καταδίκαζαν τον διαγωνισμό ως ανήθικο, απειλώντας σε σειρά κινητοποιήσεων.
Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, όμως το νησί του Μπαλί κατοικείται επί το πλείστον από ινδουιστές.
Τελικά, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε δίχως να σημειωθεί κανένα πρόβλημα.
http://www.skai.gr

Recommended For You