Μάθε πώς να κάνεις Moonwalk

Η χορογραφία που επινόησε ο Michael Jackson είναι σίγουρα από τις πιο δημοφιλής του κόσμου καθώς δεν υπάρχει άτομο που να μην έχει δοκιμάσει να την κάνει μία φορά στη ζωή του, είτε επιτυχώς είτε ανεπιτυχώς! Αν θέλεις και συ να μάθεις πώς γίνεται και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου, τότε δες το παρακάτω video!

Το moonwalk (ή στα ελληνικά φεγγαροπερπάτημα) είναι η πιο γνωστή χορευτική κίνηση του Αμερικάνου καλλιτέχνη Μάικλ Τζάκσον. Ήταν μια κίνηση που γλιστρούσες πίσω, όπως ο άνθρωπος στο φεγγάρι (από αυτό ο Μάικλ Τζάκσον επηρεάστηκε για να δημιουργήσει το moonwalk).

Η κίνηση αυτή στην πραγματικότητα προήλθε από ένα αυτοσχεδιασμό σε ένα αμερικάνικο τηλεοπτικό σόου, το Soul Train – όπου ο χορευτής Τζέρον “Κάσπαρ” Κάντιντεϊτ, ένα δεκαεξάχρονο παιδί, που είχε επινοήσει μια κίνηση που την ονόμαζε backslide.

Moonwalk, η πρώτη επείδειξη

Το moonwalk έκανε την εμφάνιση του στο σόου της πρώην δισκογραφικής εταιρείας Motown “Motown 25:Yesterday,Today,Forever”. Ο Μάικλ Τζάκσον δέχτηκε να συμμετάσχει στο σόου αν τραγουδούσε το “Billie Jean”. Η εταιρεία δέχτηκε (αν και το τραγούδι δεν άνηκε σε αυτήν αλλά στην ανταγωνίστρια “Epic”(Sony)) και έτσι στην βραδιά του σόου ο Μάικλ Τζάκσον παρουσίασε το moonwalk. Αυτό είχε μεγάλη επιτυχία και από τότε ο Μάικλ Τζάκσον χόρευε το moonwalk υπό την μελωδία του “Billie Jean”.

Recommended For You