Λευκή νύχτα απόψε στην Αθήνα – Ανοιχτά μέχρι τις 23.00 τα καταστήματα

Μέχρι τις 11 το βράδυ παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους τα καταστήματα στην Αθήνα, μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί τους εμπόρους “να συμμετέχουν στην εκδήλωση και παροτρύνει τους καταναλωτές να επωφεληθούν της επέκτασης του ωραρίου και να διενεργήσουν, χωρίς την πίεση του χρόνου, τις εορταστικές τους αγορές”.

Η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδος εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση για επέκταση του ωραρίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση “η Λευκή Νύχτα όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά είναι και ανήθικη απέναντι στους εμποροϋπαλλήλους. Σε πολλά από τα καταστήματα-επιχειρήσεις μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Η ομοσπονδία προσθέτει: “δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σαν δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων”. Η ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους “να μη δεχθούν να δουλέψουν ούτε μια ώρα παραπάνω” και τους καταναλωτές “να μην αγοράσουν τίποτε κατά τη διάρκεια της ‘Λευκής Νύχτας’”.

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Recommended For You