Κούβα: Ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο…

Επιλέξτε την επαναστατική Κούβα για τις διακοπές του Πάσχα και απολαύστε μια ιδιαίτερη και μοναδική διαμονή σε έναν προορισμό γεμάτο εκπλήξεις.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Κούβα; Πούρα; Κομμουνισμός; Τσε Γκεβάρα; Φιντέλ Κάστρο; Όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα συνθέτουν την εικόνα αυτού του τόσο γοητευτικού προορισμού. Κάποιοι μπορεί να θελήσουν να ανακαλύψουν το επαναστατικό της παρελθόν, άλλοι να γνωρίσουν από κοντά τη Μέκκα της μουσικής και άλλοι να απολαύσουν τις μαγικές της ακρογιαλιές. Ένα είναι σίγουρο, το ταξίδι σας στο μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές νησί της Καραϊβικής θα γίνει μια εμπειρία ζωής που θα θυμάστε για πάντα.

Ξεκινήστε την γνωριμία σας με τον τόπο με τη διαμονή σας στην πρωτεύουσα της Κούβας, τη φημισμένη για την παραγωγή πούρων Αβάνα. Περιτριγυρισμένη από τείχη, η παλιά Αβάνα αποτελεί τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς για την UNESCO. Είναι χτισμένη σε διάφορα στυλ, όπως μπαρόκ, νεοκλασικό και αποικιακό, ενώ τα αρχιτεκτονικά της μνημεία σε συνδυασμό με την ατμόσφαιρα που αποπνέουν είναι σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής.

Πανέμορφα πολύχρωμα κτίρια, αμερικάνικα αυτοκίνητα του ’50 και κουβανέζικη μουσική σας συντροφεύουν σε κάθε σας βήμα. Στη συνοικία Μιραμάρ θα γοητευτείτε από τις υπέροχες μονοκατοικίες νέο αποικιακού στυλ, το πολύ πράσινο και τους φαρδείς δρόμους. Αξίζει να επισκεφθείτε την πλατεία της Επανάστασης, γνωστή από τις τεράστιες σε όγκο συγκεντρώσεις και τις πολύωρες ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο.

Το Κοινοβούλιο, το Εθνικό θέατρο και η Βιβλιοθήκη είναι μερικά μόνο από τα κτίρια που την περιστοιχίζουν. Από το παλιό Ισπανικό φρούριο Καστίγιο ντέλ Μόρο μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική, πανέμορφη θέα της Αβάνας. Μην παραλείψετε να δείτε την εντυπωσιακή παραλιακή λεωφόρο Malecon, σημείο συνάντησης των ντόπιων τα απογεύματα.

Για να γνωρίσετε την άλλη πλευρά της πόλης περιηγηθείτε στα δρομάκια της και στα παζάρια ειδών λαϊκής τέχνης, δοκιμάστε τα τοπικά κοκτέιλ με ρούμι στα ιστορικά μπαράκια και αναζητήσετε την ανεμελιά των κατοίκων της. Η νυχτερινή ζωή της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ θα σας μείνει αξέχαστη. Σάλσα, ροκ, λάτιν τζαζ, δημιουργική fusion και τόσα άλλα είδη μουσικής για να εξερευνήσετε.

Επόμενη στάση σας η επαρχία Πινάρ Ντελ Ρίο, η κατεξοχήν καπνοπαραγωγός περιοχή της Κούβας. Το ομορφότερο ίσως τοπίο που θα συναντήσετε είναι η κοιλάδα Βινιάλες. Οι μοναδικοί γεωλογικοί σχηματισμοί και η οργιώδης βλάστηση θα σας εντυπωσιάσει.

Γνωρίστε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ντόπιων σε μια περιοχή ξεχασμένη από το χρόνο σε παλαιότερες πιο ξένοιαστες στιγμές. Μια επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο παραγωγής πούρων θα λύσει όλες σας τις απορίες για το πιο δημοφιλές εξαγώγιμο προϊόν της περιοχής.

Η πόλη Σιεν Φουέγκος είναι ένα ακόμα σημείο που αξίζει να γνωρίσετε. Ιδρύθηκε από Γάλλους καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου και λόγω του σχηματισμού του κόλπου στον οποίο βρίσκεται έχει αποτελέσει το καταφύγιο των εξερευνητών της Καραϊβικής. Τα αποικιακά της κτίρια είναι πραγματικά στολίδια χτισμένα σε δρόμους με τέλειο σχηματισμό. Ο κοσμοπολίτικος αέρας κάνει αισθητή την παρουσιά του στην περιοχή. Από τα κυριότερα μνημεία είναι το αραβικής αρχιτεκτονικής παλάτι Βάγε, ένα αντίγραφο του Παρθενώνα που βρίσκεται στο κοιμητήριο της πόλης.

Η πανέμορφη Τρινιδάδ είναι ίσως η πιο αυθεντική πόλη της Κούβας και αποτελεί μαζί με την πανέμορφη κοιλάδα με τους μύλους του ζαχαροκάλαμου, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η γραφική της πλατεία και το καμπαναριό του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης είναι από τα πλέον πολυφωτογραφημένα μέρη της πόλης.

Τα υπέροχα πολύχρωμα σπίτια, βαμμένα σε αποχρώσεις του πράσινου, ροζ και γαλάζιου διατηρούν τα ίχνη του παλιού τους μεγαλείου και οι πλακόστρωτοι δρόμοι που ξεκινούν από το ιστορικό κέντρο δείχνουν ανέπαφοι στη φθορά του χρόνου. Κι αν νομίζετε ότι οι πόλεις της Κούβας θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Άλλωστε, μια απόδραση στην Καραϊβική θα είναι μισή χωρίς μια βουτιά στις διάσημες ακρογιαλιές της.

Το Βαραδέρο είναι το πιο ανεπτυγμένο και τουριστικό θέρετρο της περιοχής. Αποτελεί μοναδικό τόπο διακοπών και ξεκούρασης, αφού προσφέρει απλόχερα τις ομορφιές της γαλοζοπράσινης θάλασσας, της λεπτής άσπρης άμμου και του ήλιου. Θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε τον τόπο διαμονής σας μέσα από μια πληθώρα πολυτελών ξενοδοχείων για όλα τα γούστα, με τις σύχρονες ανέσεις που αναζητάτε, αλλά και τη δυνατοτητα να απολαύσετε θαλάσσια σπορ και φυσικά νυχτερινή διασκέδαση.

Αφήστε το απέραντο γαλάζιο να σας ταξιδέψει και χαλαρώστε σε ένα μαγικό τοπίο βγαλμένο από καρτ – ποστάλ.

http://www.news.gr

Recommended For You