Κληρικοί και AIDS

«Τα Κρούσματα AIDS Αυξάνονται στον Καθολικό Κλήρο» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου στην International Herald Tribune.

Η έκθεση ανάφερε: «Αν και είναι αδύνατο να τεκμηριώσουμε την έκταση του προβλήματος, γιατροί, κληρικοί και κοινωνικοί λειτουργοί σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα είπαν ότι ο αριθμός των καθολικών κληρικών που έχουν προσβληθεί από AIDS αυξάνει.

Καθώς γίνεται όλο και πιο γνωστό ότι περιλαμβάνονται και καθολικοί κληρικοί στα θύματα [του AIDS], δημιουργείται πρόβλημα για την εκκλησία επειδή αυτό υπονοεί πως μερικοί ιερείς και αδελφοί έχουν όχι μόνο παραβεί τον όρκο αγαμίας που έχουν δώσει, αλλά έχουν επίσης εμπλακεί σε ομοφυλοφιλικές πράξεις παραβιάζοντας τους νόμους της εκκλησίας».

Η ευθύνη, όμως, δεν μπορεί να επιρριφθεί αποκλειστικά στην παράβαση του όρκου αγαμίας γιατί ακόμη και δόγματα που επιτρέπουν στους διακόνους τους να παντρεύονται έχουν αναφέρει κρούσματα AIDS ανάμεσα στους κληρικούς τους. Η ίδια έκθεση αποκάλυψε ότι «το AIDS έχει προσβάλει μια ευρεία μερίδα Αμερικανών, περιλαμβανομένων ραβίνων, επισκοπελιανών ιερέων, βαπτιστών διακόνων και άλλων κληρικών».
Φυσικά, δεν είναι κατ’ ανάγκη ομοφυλόφιλοι όλοι οι κληρικοί που έχουν AIDS. Το AIDS μπορεί να μεταδοθεί και με φυσιολογική συνουσία και μέσω μετάγγισης αίματος. Μολαταύτα, τέτοια κρούσματα μεταξύ κληρικών δείχνουν καθαρά τι μπορεί να συμβεί όταν κάποιοι δεν ακολουθούν τη σαφή δικαστική απόφαση που κατέγραψε το συμβούλιο της Ιερουσαλήμ τον πρώτο αιώνα, δηλαδή ‘να απέχετε . . . από αίμα, από το κρέας πνιγμένων ζώων και από αθέμιτες σεξουαλικές σχέσεις’

Recommended For You