Κλείσιμο ΕΡΤ εντός της ημέρας και απόλυση όλων των εργαζόμενων

Προς το κλείσιμο της ΕΡΤ, εντός της Τρίτης, και την άμεση απόλυση όλων των εργαζόμενων κινείται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.
Στόχος είναι η ίδρυση μία νέας εταιρείας, από μηδενική βάση, η οποία θα απασχολεί περίπου 1.000 υπαλλήλους. Στόχος να επαναλειτουργήσει η κρατική τηλεόραση το συντομότερο δυνατό, πάντως όχι νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο.
Στη νέα επιχείρηση θα έχουν δικαίωμα να προσληφθούν και οι νυν εργαζόμενοι, ενώ ειδική μέριμνα αναμένεται να ληφθεί για τους έχοντες ειδικές γνώσεις, ειδικά στο τεχνικό τμήμα.
Επί του παρόντος, η ΕΡΤ απασχολεί ως προσωπικό περίπου 2.900 άτομα, εκ των οποίων οι 2.700 είναι εργαζόμενοι με συμβάσεις απεριορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολυμένοι θα λάβουν κανονικές αποζημιώσεις, κι όχι τις μειωμένες που προβλέπονται από το νέο Μνημόνιο. Ανάμεσα στα κριτήρια που θα συνυπολογιστούν θα είναι και η παλαιότητα του εκάστοτε εργαζόμενου.
Οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν υπολογίζονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση των εργαζόμενων αποφάσισε νωρίτερα να μην φύγει κανένας εργαζόμενος από το κτίριο της Μεσογείων όπου στεγάζεται η ΕΡΤ.
Καλούν μάλιστα κόμματα, σωματεία και φορείς να δείξουν τη συμπαράστασή τους.
Αντιδράσεις κομμάτων
Από το ΠΑΣΟΚ λένε «ΝΑΙ» στο σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ, αλλά κατηγορηματικό όχι στον ξαφνικό θάνατο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Καρύδης εξέφρασε τη ριζική αντίθεση της Ιπποκράτους σε πιθανό κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ.
“Είναι σαφές ότι είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός και η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ, δεν νοείται όμως σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή, η οποία να μην διαθέτει έστω και μια ώρα δημόσια τηλεόραση” αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.
Για την κορύφωση μια στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της ΕΡΤ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
“Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν παίζει το ρόλο εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Για διάλυση της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, με την αιτιολογία του εξορθολογισμού, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Τέρενς Κουίκ από τους Ανεξαρτητους Ελληνες, διαβλέποντας ότι κομμάτια της βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση.
Τερατούργημα, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αναφέροντας ότι ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της “Κ”, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου της Αγίας Παρασκευής και εκπομπή δικού τους προγράμματος.
http://www.skai.gr

Recommended For You