Κινητοποιήσεις και απεργίες για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Σε συμμετοχή σε νέα συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή καλούν οι εργαζόμενοί της, εντός του πλαισίου κινητοποιήσεων κατόπιν της απόφασης για το κλείσιμό της.

Σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα της ΕΡΤ στο Facebook, αναγράφονται τα εξής: «Απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους σε συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη στις 11:00 το πρωί, έξω από την ΕΡΤ, γιατί ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός απέναντι στις απολύσεις και την ανεργία…».
Απεργία έχει κηρυχθεί στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς και στη ΓΓΕ-ΓΓΕ. Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.
Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.
Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.
Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής».
Με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συναντηθούν την Τετάρτη εκπρόσωποι της ΠΟΣΠΕΡΤ, με αντικείμενο την απόφαση της κυβέρνησης να τερματιστεί η λειτουργία της ΕΡΤ, να απολυθεί το σύνολο του προσωπικού της, και μετέπειτα να ιδρυθεί μία νέα εταιρεία ραδιοτηλεόρασης.
Συγκεκριμένα, το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ θα συναντηθεί στις 10:30 το πρωί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στα γραφεία του κόμματος, ενώ στις 14:00 εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού φορέα θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.
www.kathimerini.gr

Recommended For You