Κερδίστε από τα ψώνια σας, Είστε άνεργος, συνταξιούχος, πολύτεκνος, ψαγμένος καταναλωτής;

Μεγάλη ανταπόκριση από ανέργους, συνταξιούχους και πολύτεκνους, παρουσιάζει η πρωτοβουλία των Super Market Carrefour Μαρινόπουλος, για την θέσπιση ειδικών τιμών υπέρ των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων.
Αυτή την στιγμή στην πρωτοβουλία της επιχείρησης προβλέπεται έκπτωση 10% για αγορές έως 500 ευρώ το μήνα, φρέσκων προϊόντων όπως φρούτων και λαχανικών, ειδών κρεοπωλείου, ειδών ιχθυοπωλείου, τυριών, αλλαντικών ψωμιού και άλλων, η οποία θα ισχύσει έως το τέλος Ιουνίου. Για την εξασφάλιση της έκπτωσης το μόνο που απαιτείται είναι η έκδοση κάρτας Carrefour και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας για τους συνταξιούχους, της κάρτας ανεργίας από τους ανέργους και η αντίστοιχη κάρτα από τους πολύτεκνους.
Για ψαγμένους
Την ίδια ώρα που ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» του νοικοκυριού αυτή την περίοδο, είναι να εξασφαλίσει τα απαραίτητα με όσο το δυνατόν χαμηλότερο κόστος. Τα απαραίτητα, έρχονται στο σπίτι κυρίως από τα supermarket. Και αυτές οι επιχειρήσεις, κινούμενες στο πνεύμα της εποχής έχουν προσαρμόσει τις πολιτικές τους στα δεδομένα της κρίσης. Κουπόνια, προωθητικές ενέργειες, προσφορές μέσω πιστωτικών καρτών και φυλλάδια με εκπτώσεις που καλύπτουν ευρύτατο φάσμα προϊόντων, μπορούν να «ξεφουσκώνουν» τον λογαριασμό του supermarket. Τα πέντε «κόλπα» που ακολουθούν, αν εφαρμοστούν σωστά, μπορούν να εξασφαλίσουν στην οικογένεια ακόμη και 100 ευρώ τον μήνα.
1. Επιλέξτε προσφορές τύπου «1+1» δώρο
Είναι μια από τις δημοφιλέστερες προσφορές των τελευταίων εβδομάδων. Ειδικά η Carrefourέχει ρίξει πολύ μεγάλο βάρος προβάλλοντας με την καμπάνια «1+1» τόσο προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας όσο και επώνυμα προϊόντα. Μπορεί βέβαια, να μην χρειάζεστε μεγαλύτερες ποσότητες από τα προϊόντα που βρίσκονται σε προσφορά (αν και τα περισσότερα είναι είδη ευρύτατης κατανάλωσης και πολλά από αυτά χωρίς ημερομηνία λήξεως όπως τα απορρυπαντικά. Σε αυτό το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος χώρος παραπάνω στο… ντουλάπι). Ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση όμως, μπορείτε να βγείτε πολλαπλά ωφελημένη αν κάνετε τα ψώνια στο supermarketομαδική υπόθεση. Δηλαδή, αν πάτε με τον φίλο ή τον γείτονα, μπορείτε να «μοιραστείτε» τα προϊόντα που βγαίνουν σε προσφορά τύπου 1+1 και με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσετε και τη χαμηλότερη τιμή της προσφοράς και τις ποσότητες που επιθυμείτε.
2. Πληρώστε με πιστωτική και κερδίστε
Πολλές τράπεζες, σας πριμοδοτούν για να χρησιμοποιείτε την πιστωτική σας κάρτα στις αγορές σας. Άλλες κάνουν εκπτώσεις σε λογαριασμούς τηλεφώνου, άλλες απευθείας έκπτωση σε επόμενες αγορές σας μέσω επιστροφής χρημάτων. Όπως και να’χει, συμφέρει να πληρώνετε στο supermarketμε την πιστωτική, υπό μια προϋπόθεση. Ότι θα πληρώνετε ολόκληρο το ποσό του λογαριασμού πριν λήξει η ημερομηνία που αναγράψεται στον λογαριασμό της κάρτας καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα φορτωθείτε με τόσους τόκους που στην καλύτερη περίπτωση θα μηδενίσουν το όφελος από τη χρήση του «πλαστικού χρήματος»
3. Αξιοποιήστε τα κουπόνια των εφημερίδων
Τόσο η Carrefour (μέσω της εφημερίδας Πρώτο Θέμα) όσο και ο Βερόπουλος (μέσω του Έθνους) δίνουν κουπόνια τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε μειώνοντας τον λογαριασμό. Αν είστε αναγνώστες εφημερίδων, οι προσφορές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά εξασφαλίζοντάς σας ακόμη και 40 ευρώ τον μήνα.
4. Ψάξτε το φθηνότερο supermarket ακόμη και μέσω κινητού
Το υπουργείο Ανάπτυξης, έχει αναπτύξει μια εφαρμογή (e-prices.gr) που σας επιτρέπει να φτιάχνετε ένα «καλάθι» με τα προϊόντα της αρεσκείας σας και να εντοπίζετε σε ποιο supermarketτης περιοχής σας έχει τις χαμηλότερες τιμές. Αξιοποιήστε την εφαρμογή η οποία πλέον είναι διαθέσιμη ακόμη και για τα smartphones. Φροντίστε βέβαια να εμπλουτίζετε την έρευνα αγοράς σας με τα προωθητικά φυλλάδια τα οποία εκδίδουν κατά καιρούς τα supermarketκαι τα οποία κρύβουν πολύ καλές προσφορές. Αν έχετε τον χρόνο και τη διάθεση μην διστάσετε σε ορισμένες περιπτώσεις να επισκεφτείτε ακόμη και δύο supermarket καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, το να «σπάσετε» τη λίστα του supermarketεξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερο όφελος.
5. Προτιμήστε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας
Το μερίδιο αγοράς τους συνεχώς αυξάνεται καθώς ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι τα προϊόντα που φέρουν την επωνυμία του supermarketείναι σαφώς φθηνότερα χωρίς να υστερούν σε ποιότητα. Μπορείτε να συνδυάσετε την αγορά προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας με τις προσφορές τύπου 1+1 καθώς οι τιμές που θα κληθείτε να πληρώσετε είναι ακόμη χαμηλότερες.

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You