Κατέσχεσαν την πρώτη κατοικία ετοιμοθάνατου!

Την πρώτη κατοικία ενός βαριά άρρωστου δανειολήπτη από την Έδεσσα, ο οποίος αργοπεθαίνει από καρκίνο σε κάποιο θάλαμο δημόσιου νοσοκομείου, έβγαλε σε πλειστηριασμό η Εμπορική Τράπεζα, σύμφωνα με καταγγελία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών.
Όπως ανέφερε στην EgnatiaPost ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Κρητικός, ο πλειστηριασμός εκτελέστηκε σε μια περίοδο που ισχύει απαγόρευση διενέργειάς τους, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και σημείωσε ότι είναι τόση η αναλγησία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και η αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού, που η έξωση του ανθρώπου από την κατοικία του τού επιδόθηκε από δικαστικό επιμελητή στο κρεβάτι του νοσοκομείου!
Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, η τράπεζα προχώρησε στην εκτέλεση του πλειστηριασμού, εκμεταλλευόμενη την οικονομική ένδεια του δανειολήπτη να χρησιμοποιήσει τα ένδικα μέσα και να την ακυρώσει, αφού ούτως ή άλλως η τέλεσή της για πρώτη κατοικία απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία. Μία αίτηση ανακοπής θα ήταν αρκετή για να μην εκτελεστεί ο πλειστηριασμός, ωστόσο, ο βαριά ασθενής δανειολήπτης δεν είχε ούτε γι’ αυτό την οικονομική δυνατότητα.
«Δεν είχαν ούτε καν τη στοιχειώδη συνείδηση να αφήσουν τον άνθρωπο να πεθάνει και μετά να του τα πάρουν όλα! Αντί αυτού έστειλαν το δικαστικό επιμελητή να του επιδώσει την έξωση στο κρεβάτι του νοσοκομείου και πέταξαν στο δρόμο την οικογένειά του, τη γυναίκα του και την κόρη του», τόνισε στην EgnatiaPost ο κ. Κρητικός.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα η Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, «σε όλα και στα πάντα υπάρχουν όρια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στα γραφεία της εθνικής ομοσπονδίας δανειοληπτών, η εμπορική τράπεζα της Ελλάδος δεν ξεπέρασε απλώς άγραφους ηθικούς κανόνες ή τα όρια της ανθρωπιάς, ξεπέρασε και τα όρια της απανθρωπιάς και έφτασε στον πλήρη κανιβαλισμό».
http://dailynews24.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You