Κατάσχουν μέχρι και τα βοηθήματα των ανέργων!

Το πολυνομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε, οι αριθμοί μπορεί να ευημερούν όπως λέει ο Στουρνάρας και ο πρωθυπουργός μπορεί να μιλάει για το “Greek success story “, όμως η καθημερινότητα στην κοινωνία είναι σε άλλο μήκος κύματος. Δεν υπάρχουν ούτε χαμόγελα, ούτε αισιοδοξία. Υπάρχει μόνο απόγνωση, ειδικά όταν οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ακρότητες των τραπεζών.
H καταγγελία κατατέθηκε πριν μερικές μέρες στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από τρίτεκνο, άνεργο οικοδόμο μέλος της Ένωσης, και αφορά σε “επιθετική” πολιτική Τράπεζας στα Χανιά, η οποία του παρακράτησε όπως είπε το δωρόσημο, το βοήθημα, που παίρνουν οι οικοδόμοι για το Πάσχα!
Ο άνθρωπος αυτός με την κρίση που μαστίζει την οικοδομή κι έχοντας να θρέψει τρία παιδιά , βρέθηκε σε αδυναμία πληρωμής του στεγαστικού δανείου που είχε στην Τράπεζα, εντάχθηκε στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν.Κατσέλη) και ενώ βρίσκεται στη διαδικασία κατάθεσης αίτησης στο Ειρηνοδικείο, μια και η Τράπεζα αρνήθηκε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, η Τράπεζα του πήρε από τον λογαριασμό του, τα λιγοστά Ευρώ που θα έμπαιναν στην οικογένεια, το δωρόσημο που ήταν 415,02 Ευρώ.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης χαρακτηρίζει κοινωνικά και νομικά άδικη την κίνηση της Τράπεζας, σε βάρος του καταναλωτή, και την καλεί να παύσει να έχει στο ενεργητικό της αλλά και στον σχεδιασμό της τέτοιες πολιτικές όπως αυτή που καταγγέλλεται. Παράλληλα ενημερώνει τους οικοδόμους που διαπιστώνουν παρόμοια πρακτική να το καταγγέλλουν στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.
Είπαμε ρε παιδιά… άλλα όχι κι έτσι και μάλιστα, άγιες μέρες!
rizopoulospost.com

Recommended For You