Κατάλληλο στη δίαιτα το σούσι

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγαπούν το σούσι. Κι αυτό γιατί είναι ένα γεύμα που θα χωρούσε σε κάθε ισορροπημένο και υγιεινό διαιτολόγιο. Περιέχει σημαντικά ποσά πολυακόρεστων λιπαρών, σιδήρου και ψευδαργύρου από τα θαλασσινά, υδατάνθρακες από το ρύζι και αμελητέα ποσότητα κορεσμένων λιπαρών οξέων. Άλλωστε είναι συστατικό της ιαπωνικής δίαιτας, μιας δίαιτας με πολύ υγιεινά χαρακτηριστικά.

Κάθε κομμάτι σούσι αποδίδει περίπου 30 έως 50 θερμίδες. Ακόμα και 10 λοιπόν κομμάτια να καταναλώσει σε ένα γεύμα κάποιος, θα λάβει κατά μέσο όρο περίπου 400 θερμίδες. Αυτό είναι σίγουρα ένα ποσό που χωράει σαν κυρίως γεύμα ακόμα και σε ένα πρόγραμμα υποθερμιδικής διατροφής και δίαιτας.

Ωστόσο, στο ρύζι προσθέτουν ένα ιδιαίτερο ξύδι το οποίο φτιάχνουν αναμιγνύοντας το με ζάχαρη και αλάτι. Το προϊόν αυτό είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε νάτριο και πρέπει να το αποφεύγουν άτομα με υψηλή πίεση ή εκείνα που για κάποιο λόγο πρέπει να αποφεύγουν το αλάτι.

Επίσης το ρύζι μπορεί να επηρεάσει το σάκχαρο σε άτομα που έχουν προβλήματα με υψηλό σάκχαρο. Αντ’ αυτού μπορούν όμως να προτιμούν το σασίμι.

Η διαφορά τους είναι ότι το σασίμι είναι λεπτοκομμένο φιλέτο ψαριού που δεν περιέχει υδατάνθρακες και έτσι δεν επηρεάζει την γλυκόζη αίματος.

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

Recommended For You