Και όμως η ασπιρίνη έχει και άλλες χρήσεις! Δες τι κάνει στην ακμή

Και όμως ναι, η ασπιρίνη μπορεί να είναι ευεργετική σε πρόσωπα με σπυράκια  Δεν υπάρχει πλέον λόγος να πανικοβάλλεσαι όταν έρχεσαι αντιμέτωπη με την ακμή, καθώς πλέον υπάρχει λύση. Τα σπυράκια εμφανίζονται στο πρόσωπό σου ανεξάρτητα από το πώς και πόσο συχνά το περιποιείσαι και σίγουρα δεν είναι στο χέρι σου να το ελέγξεις. Εάν βέβαια έχεις την τάση να βγάζεις σπυράκια, κι αν κοιμάσαι βαμμένη και τρως καθημερινά λαδερά, τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό το πρόσωπό σας να «αντιδρά» με αυτό τον τρόπο. Μια αποτελεσματική μέθοδος για την άμεση, τοπική καταπολέμηση της ακμής είναι η μάσκα από ασπιρίνη.
Θα χρειαστείς:
5-7 μη καλυμμένα χάπια ασπιρίνης
Εμφιαλωμένο νερό από μπουκάλα
1 κουταλάκι τσαγιού οργανικό μέλι
 Η ασπιρίνη είναι αντιφλεγμονώδης οπότε μειώνει αμέσως την κοκκινίλα. Περιέχει επίσης σαλικυλικό οξύ το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα για την ακμή, αφού καθαρίζει τους πόρους και απολεπίζει το δέρμα. Είναι ιδανικό συστατικό για να εξαφανίζει τις γραμμές έκφρασης αλλά και τις ρυτίδες. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που περιέχει το μέλι, βοηθούν το δέρμα με ακμή ή με τάση για ακμή, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα να βγάλεις σπυράκια καθώς και την επούλωση πιθανών φλεγμονών. Εκτός από αυτά, κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και λαμπερό.
Διάλυσε τις ασπιρίνες σε ένα φλιτζάνι με αρκετό νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί η σωστή ποσότητα πάστας. Άφησέ τες να διαλυθούν στο νερό και ανακάτεψε όσο χρειαστεί. Εάν το μείγμα φαίνεται πολύ πηκτό, τότε πρόσθεσε λίγο ακόμα νερό. Εάν από την άλλη είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε ακόμα μια ασπιρίνη χωρίς όμως να χρησιμοποιήσεις περισσότερο από 8 ασπιρίνες στο σύνολο. Μόλις δημιουργήσεις την πάστα και είναι έτοιμη, και έχεις την ποσότητα που θέλεις, άπλωσέ την στο πρόσωπό σου. Καλό θα ήταν πριν την απλώσεις να προσθέσεις και ένα κουταλάκι του γλυκού, οργανικό μέλι. Αυτό, θα κρατήσει λίγο ενυδατωμένο το δέρμα, καθώς η ασπιρίνη έχει την τάση να το ξεραίνει αρκετά. Εάν δεν έχεις μέλι, ή σε περίπτωση που έχεις ήδη αρκετά ξηρό δέρμα, βάλε λίγο ελαιόλαδο αντ᾽ αυτού.
http://joytv.gr

Recommended For You