Ισχυρός σεισμός 5 βαθμών στην Κεφαλονιά

imagesΠετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη 1.15 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ ήδη δύο σεισμικές δονήσεις είχαν αναστατώσει το πολύπαθο νησί την Παρασκευή.

Ο σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη την Κεφαλονιά, αλλά και στη δυτική και νότια Ελλάδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν έντασης 5 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 282 χλμ. δυτικά από την Αθήνα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός είχε βοή και διάρκεια.

Εκτός από την Κεφαλονιά, ο σεισμός έγινε αισθητός στη δυτική και νότια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα σε Πάτρα, Αίγιο, Άρτα, Πύργο, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Ιθάκη, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καλαμάτα καθώς και στις γύρω περιοχές.

Μέχρι στιγμής δενχουν αναφορές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για ζημιές. Δεν έχει γίνει επίσης καμιά αναφορά για ζημιές ή τραυματισμούς στα Αστυνομικά Τμήματα Ληξουρίου και Αργοστολίου.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα, σεισμολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στην ίδια περιοχή όπου την Παρασκευή είχε γίνει ένας άλλος σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών αλλά και ο μεγάλος σεισμός του Ιανουαρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Recommended For You