Ισχυρή σεισμική δόνηση νοτιοανατολικά της Ύδρας

Σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της πρωτεύουσας, στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στην ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο στις 23:08 το βράδυ της Παρασκευής.

Η ανάλυση των σεισμολόγων ωστόσο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής της Θεσσαλονίκης δίνουν σεισμό 5,4 βαθμών, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ύδρας, 86 χλμ. νοτίως της Αθήνας με μεγάλο εστιακό βάθος, στα 111 χλμ.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του αυτόματου συστήματος λύσης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έδιναν αρχικά δόνηση 5,6 βαθμών.

Οι πληροφορίες από την Ύδρα είναι καθησυχαστικές και δεν αναφέρονται ζημιές, σύμφωνα με την πρώτη επικοινωνία με τις Αρχές στην Ύδρα.

Επίσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν αναφέρθηκαν κλήσεις για βοήθεια.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κρήτη.

Ελαφρώς διαφορετικά είναι τα προκαταρκτικά στοιχεία που έδωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το οποίο έδωσε μέγεθος σεισμού 5,4 βαθμούς, σε απόσταση 89 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας ή 29 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ύδρας, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.​

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έδωσε μέγεθος σεισμού 5,7 βαθμούς, σε απόσταση 26 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ύδρας.

Newsroom ΔΟΛ

Recommended For You