Θεραπείες ανανέωσης με μπίρα και κρασί

Οινοπνευματώδη με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία πρωταγωνιστούν στις μεθόδους περιποίησης που εφαρμόζονται στα σύγχρονα ινστιτούτα.
1) Το κρασί: Χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ το βοηθά να διατηρείται λείο και λαμπερό. Στην Ελλάδα μπορείτε να δοκιμάσετε θεραπείες με προϊόντα από κόκκινα σταφύλια σε διάφορους χώρους. Ενδεικτικά:

Grape expectations!

Ενυδάτωση με φρέσκα σταφύλια: Ετοιμαστείτε για μια δροσερή, απολαυστική εμπειρία ομορφιάς με φρέσκα κόκκινα σταφύλια και κρασί. Αρχικά η ειδικός απλώνει φρέσκα σταφύλια, κρασί και μέλι στο σώμα για να κάνει απολέπιση, ενώ αντίστοιχα στο πρόσωπο εφαρμόζει έλαιο σταφυλιού και ζάχαρη. Στη συνέχεια γίνεται μασάζ στο κεφάλι με έλαιο σταφυλιού. Ακολουθεί παραμονή στο χαμάμ ώστε να δράσουν οι πολυφαινόλες στο δέρμα με τη βοήθεια του ατμού.

Syrah Grape Therapy

Για αντιοξείδωση και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας: Με ένα προϊόν scrub εμπλουτισμένο με κουκούτσια κόκκινου σταφυλιού η ειδικός κάνει απολέπιση στο σώμα και στη συνέχεια απλώνει ένα τζελ κατά της κυτταρίτιδας με εκχυλίσματα από φλούδα σταφυλιού για αντιοξειδωτική προστασία. Ακολουθεί εφαρμογή γαλακτώματος για θρέψη και ενυδάτωση, το οποίο περιέχει εκχύλισμα σταφυλιών και είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες.

Red Wine Facial

Ενυδάτωση προσώπου: Σε αυτή την περιποίηση συνδυάζεται καθαρισμός προσώπου με απολέπιση (γίνεται είτε με κόκκους από κουκούτσια ελιάς είτε με εκχύλισμα βερίκοκου), ενώ η εφαρμογή της μάσκας Red Wine χαρίζει σύσφιγξη και ενυδάτωση. Ακολουθεί μασάζ στο κεφάλι ή τα άκρα.

2) Με μπίρα: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, τα οποία προσφέρουν αναζωογόνηση στο δέρμα. Από την άλλη, η μαγιά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που θρέφουν την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

Μεγάλα κέντρα spa σε Αυστρία, Γερμανία και Τσεχία αξιοποιούν την μπίρα σαν ιαματικό νερό!

Φυσική συνταγή με μπίρα:

Μάσκα προσώπου

Υλικά: 1 κ.γ. μπίρα, 1 κ.γ. αλεύρι αμυγδάλου, 1/2-2 κ.γ. αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτοντας, αν χρειάζεται, αμυγδαλέλαιο.

Εφαρμογή: Απλώνετε τη μάσκα σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ -όχι στα μάτια- και την αφήνετε να δράσει για 20′.

http://www.briefingnews.gr

Recommended For You