Θα αντέξεις αυτή την αποκάλυψη; Η Hello Kitty δεν είναι γάτα!

Ποιος δε γνωρίζει τη Hello Kitty; Η μικρή “γατούλα”, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες σε όλο τον κόσμο που έχει συντροφεύσει την παιδική μας ηλικία (και όχι μόνο βέβαια), σοκάρει με την αποκάλυψη πως τελικά δεν είναι γάτα. Μα είναι δυνατόν;

images

Η Christine R. Yano, ανθρωπολόγος από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, που επιμελείται μία έκθεση η οποία αφορά την Hello Kitty στο Japanese American National Museum και θα εγκαινιαστεί τον Οκτώβριο, κάνει τη “συγκλονιστική” αποκάλυψη για το χαρακτήρα της στην Los Angeles Times. Όπως σημειώνει, η αποκάλυψη ήρθε από τον ίδιο το δημιουργό της Hello Kitty, την εταιρεία Sanrio.

“Ήταν η μόνη διόρθωση που έγινε από την Sanrio στο σενάριό μου για το show” σημειώνει η Yano. “Η Hello Kitty δεν είναι γάτα. Είναι ένας χαρακτήρας cartoon. Είναι ένα μικρό κορίτσι. Είναι μία φίλη. Αλλά δεν είναι γάτα. Δεν απεικονίζεται ποτέ στα τέσσερα. Περπατάει και κάθεται σαν ένα δίποδο πλάσμα. Έχει ένα κατοικίδιο, μία γάτα, από μόνη της που την αποκαλεί Charmmy Kitty”. Η αποκάλυψη συμπληρώνεται από το γεγονός ότι η Hello Kitty, το μικρό αυτό κορίτσι είναι από τη Βρετανία, παρακολουθεί τα μαθήματα της τρίτης τάξης και ζει έξω από το Λονδίνο. Το πλήρες όνομά της είναι Kitty White και οι γονείς της ονομάζονται George και Mary. Επίσης, έχει μία δίδυμη αδερφή, ενώ το ζώδιό της είναι Σκορπιός και αγαπάει πολύ τις μηλόπιτες.

Η Hello Kitty έκανε πρεμιέρα ως “χαρακτήρας” σε ένα πορτοφόλι κερμάτων στην Ιαπωνία το 1974. Δύο χρόνια αργότερα έφτασε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελώντας από τότε ένα παγκόσμιο “φαινόμενο” που έχει αγαπηθεί όσο λίγα.

Το “σοκ” είναι μεγάλο για τους θαυμαστές της, αλλά, μετά από αυτή την αποκάλυψη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν απορίες για πολλούς ακόμη cartoon characters. Είναι ο Mickey τελικά ποντίκι; Είναι ο Barney δεινόσαυρος; Πολλές οι ερωτήσεις και άντε να δούμε πώς και με ποιον τρόπο θα απαντηθούν…

http://www.digitallife.gr

Recommended For You