Θα αγαπούσατε ένα άτομο με αναπηρία, ανεξάρτητα εάν είστε και εσείς σε κατάσταση αναπηρίας;

Η αγάπη δε γνωρίζει σύνορα, εμπόδια, δυσκολίες και αντιθέσεις. Αυτό πιστεύουν έστω οι περισσότεροι άνθρωποι. Άλλωστε κάθε μέρα, για αιώνες γράφονται και λέγονται τόσα για την αγάπη. Τι γίνεται όμως με την αγάπη και τα άτομα με αναπηρία;

images

Δε θέλω το άρθρο αυτό να γίνει άλλη μια ψυχολογική ανάλυση της αγάπης, ούτε είμαι ειδικός στο να σας μιλήσω επαγγελματικά για αυτήν. Πιστεύω ότι την αγάπη τη ζει ο καθένας με τον τρόπο του και όπως νομίζει καλύτερα. Θέλω όμως να σας βάλω στην ίδια σκέψη που μπήκα εγώ βλέποντας το βίντεο που ακολουθεί: θα αγαπούσατε ένα άτομο με αναπηρία, ανεξάρτητα εάν είστε και εσείς σε κατάσταση αναπηρίας;

Σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες, πιθανόν να συναντήσετε την προκατάληψη από το κοινωνικό σας περιβάλλον, να νιώσετε ότι μπαίνετε σε μια διαδικασία άγνωστη για εσάς μέχρι τώρα. Δε νομίζω ότι υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση/απόφαση. Ο έρωτας γεννιέται και η αγάπη δημιουργείται …και θέλει πάντα δυο!

Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε ένα νεαρό ζευγάρι με σύνδρομο Down. Ένα ρομαντικό βίντεο, που εκφράζει την αγάπη τους, από το πώς ξεκίνησε μέχρι και την πρόταση γάμου. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει να αναλύσουμε τι έγινε στις ζωές τους πριν και μετά. Θέλω απλά να αναγνωρίσουμε όλοι ότι η αγάπη μπορεί να είναι παντού. Στα άτομα με αναπηρία, με σύνδρομο Down, με αυτισμό, με σπάνιες ασθένειες κ.α.

Έχουμε γράψει στο παρελθόν για αρκετές ιστορίες ζευγαριών και οικογενειών που έχουν καταφέρει τόσα πολλά, πάρα τις δύσκολες συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Βρείτε λοιπόν και εσείς τη δική σας απάντηση, κάντε τις δικές σας σκέψεις και ίσως το βίντεο που θα δείτε να σας εμπνεύσει για την ερωτική σας ζωή. Η αγάπη δεν άργησε μια μέρα, είναι εδώ και τους αφόρα όλους, ακόμα και τα Άτομα με αναπηρία!

πηγή

Recommended For You