Η πρώτη… Porsche στην ιστορία

Θα νομίζατε ότι η πρώτη Porsche που κατασκευάστηκε ποτέ ήταν η 356 πίσω στο 1948. Κι όμως η πρώτη, στην πραγματικότητα, …δημιουργία του Ferdinard Porsche μας γυρίζει πολλά περισσότερα χρόνια πίσω.

Ferdinand Porsche Egger-Lohner electric vehicle 01

Πρόκειται για το ηλεκτρικό όχημα Egger-Lohner C2 Phaeton model ή -αν θέλετε να το πείτε πιο σύντομα- P1, που αποτελεί την πρώτη δημιουργία του -23χρονου τότε- Ferdinard Porsche, πίσω στο 1898.

Ήταν από τα πρώτα οχήματα που κυκλοφόρησαν στην Αυστρία, όπου έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της Βιέννης στις 26 Ιουνίου του 1898.

Κατάφερε μάλιστα να ολοκληρώσει έναν αγώνα 40 χιλιομέτρων το 1899, με οδηγό τον ίδιο τον Ferdinard Porsche 18 λεπτά πριν από οποιονδήποτε ανταγωνιστή του με τρεις επιβάτες(τη στιγμή που οι μισοί τουλάχιστον από τους συμμετέχοντες στον αγώνα εγκατέλειπαν λόγω τεχνικών δυσκολιών).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατασκευάστηκαν μόνο τέσσερα μοντέλα, ένα από τα οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε μία αποθήκη στην Αυστρία, όπου βρισκόταν από το 1902! Έτσι, τώρα έχει πάρει το δρόμο προς το μουσείο της Porsche στην Στουτγάρδη όπου θα κάνει παρέα, μεταξύ άλλων, και σε μία… 918 Spyder.

Ferdinand Porsche Egger-Lohner electric vehicle 02

Ferdinand Porsche Egger-Lohner electric vehicle 03

Ferdinand Porsche Egger-Lohner electric vehicle 04

http://www.digitallife.gr

Recommended For You