Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο με μόνιμες κατοικίες, σχολεία και καταστήματα

Την πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο θα κατασκευάσει η εταιρεία Freedom Ship International.
Η πόλη, που θα ονομαστεί Freedom Ship (Το πλοίο της ελευθερίας) θα ξεπερνά σε μήκος το 1,5 χιλιόμετρο και θα έχει 25 ορόφους με καταλύματα ικανά να στεγάσουν ως και 40.000 ανθρώπους.
Ωστόσο, το πλοίο, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 7,4 δισεκατομμύρια ευρώ και θα ταξιδεύει συνεχώς, μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 100.000 άτομα.
Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους θα μπορεί να δεχτεί καθημερινά ως και 30.000 επισκέπτες, 10.000 επισκέπτες που θα διανυκτερεύσουν στα ξενοδοχεία του και 20.000 μέλη πληρώματος.
Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι επενδυτές εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το project και οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν όταν συγκεντρωθεί ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Το πλοίο, βάρους 2,7 εκατομμυρίων τόνων, θα είναι τεράστιο για να εισέλθει σε λιμάνι ή για να κατασκευαστεί σε κάποιο από τα υφιστάμενα ναυπηγεία.
Πέρα από κατοικίες η πλωτή πόλη θα διαθέτει νοσοκομεία, σχολεία, καταστήματα, καζίνο, εστιατόρια, εμπορικό κέντρο, γκαλερί, βιβλιοθήκες, τράπεζες, γήπεδα, πράσινους χώρους, ακόμα και αεροδρόμιο.
Το πλοίο, που θα διασχίζει την υφήλιο σε δυο χρόνια, θα ταξιδεύει σε ποσοστό 30%, ενώ σε ποσοστό 70% θα είναι αγκυροβολημένο σε διάφορες τοποθεσίες παγκοσμίως.
Η Freedom Ship International διευκρινίζει στην ιστοσελίδα της πως η πλωτή πόλη δεν θα αποτελέσει φορολογικό παράδεισο για τους πλούσιους, επισημαίνοντας πως οι πολίτες που διαμένουν στο πλοίο ή εκείνοι που διοικούν επιχειρήσεις πάνω σε αυτό δεν θα απαλλάσσονται από την καταβολή φόρων.
Οι φόροι θα καταβάλλονται αποκλειστικά στο κράτος, και όχι στην η πλωτή κοινότητα.
http://www.econews.gr

Recommended For You