ΗΠΑ: Δεν άντεξε το κρύο ούτε η πολική αρκούδα στο Σικάγο!

Το μεγαλύτερο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά συνεχίζει να τουρτουρίζει στο έλεος του ιστορικού κύματος ψύχους σε τέτοιο βαθμό που η πολική αρκούδα του ζωολογικού κήπου του Σικάγο επέστρεψε στη φωλιά της.

Η Ανάνα, όπως λέγεται, η μοναδική πολική αρκούδα του Lincoln Park στο Σικάγο μπήκε στα ζεστά για να γλυτώσει το κρύο.

Στη Νέα Υόρκη καταγράφηκαν χθες οι χαμηλότερες θερμοκρασίες εδώ και 100 χρόνια, αλλά αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι μεσοδυτικές πολιτείες.

Το χθεσινό ρεκόρ Ηνωμένων Πολιτειών κατέχει το Εμπάρας της Μινεσότα με -37 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν στους -16 C στο Σέντραλ Παρκ, όπου το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί το 1896 με -14,4 C. Καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε χθες τους -10 C στη Νέα Υόρκη, η οποία λόγω των ανέμων έδινε την αίσθηση των -22 C.

Συνολικά, υπό το κράτος του κύματος πολικού ψύχους που μετακινείται ανατολικά, τουλάχιστον 49 αμερικανικές πόλεις έσπασαν το ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας της 7ης Ιανουαρίου, ανάμεσά τους ηΦιλαδέλφεια με -15,5 C και η Βαλτιμόρη με -16,1 C.

Νοτιότερα, στην Ατλάντα, όπου έκανε περισσότερο κρύο από ό,τι στο Ανκορατζ, τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, καταγράφηκε θερμοκρασία -14,4, σπάζοντας ένα ρεκόρ που χρονολογείται από το 1970.

Η υψηλότερη θερμοκρασία χθες ήταν -14 C στο Σικάγο (που γινόταν αισθητή ως -28 C και -7,7 C (που γινόταν αισθητή ως -12 C ) στο Νάσβιλ του Tενεσί.

Στο Μόντρεαλ , την Oττάβα και το Τορόντo, ακόμη και οι πιο σκληραγωγημένοι Καναδοί διαμαρτυρήθηκαν για το κρύο και τις διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αρχές προειδοποιούσαν τον πληθυσμό ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις ριπές των ανέμων μπορεί να αποβούν θανατηφόρες.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να ανεβαίνουν από σήμερα.

Τελευταία νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Recommended For You