Ετοιμάστε πάβλοβα με βατόμουρα

Ένα γλυκό που ξυπνάει τις αισθήσεις. Είναι εύκολο και γρήγορο.

Υλικά
4 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
6 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
1 και 1/3 του φλιτζάνια «ψιλή» ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι
200ml κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
250 γραμμάρια κατεψυγμένα βατόμουρα, ελαφρά λιωμένα στο γουδί

Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και σχεδιάστε με μολύβι πάνω σε χαρτί ψησίματος έναν κύκλο διαμέτρου 24 εκατοστών. Βάλτε το χαρτί ψησίματος με το σημάδι σας από κάτω πάνω σε ένα ταψί. Πασπαλίστε τον κύκλο σας με 1 κουταλιά της σούπας κορνφλάουρ.
2. Με το μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια και την κρέμα ταρτάρ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Προσθέστε την «ψιλή» ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά χτυπώντας συνεχώς μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να έχετε ένα μείγμα πηκτό και γυαλιστερό. Προσθέστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές του γλυκού κορνφλάουρ μαζί με την τελευταία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και συνεχίστε ο χτύπημα. Προσθέστε το ξίδι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε.
4. Με ένα κουτάλι απλώστε τη μαρέγκα σας πάνω στο χαρτί ψησίματος μέσα στον κύκλο που έχετε σχεδιάσει (λίγο περισσότερο μείγμα στο κέντρο του κύκλου. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και ψήστε τη μαρέγκα σας για 75-90 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να στεγνώσει. Σβήστε τον φούρνο, ανοίξτε την πόρτα του και αφήστε τον να κρυώσει τελείως (η πάβλοβά σας μπορεί να κάτσει λίγο).
5. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Σύρετε την πάβλοβα σε μια πιατέλα, απλώστε της από πάνω την χτυπημένη κρέμα και στολίστε με τα λιωμένα βατόμουρα.
Σερβίρετε.

http://www.briefingnews.gr

Recommended For You