Επανεμφανίστηκε η Ταϊβανέζικη Λεοπάρδαλη μετά απο 30 χρόνια

Αυτή είναι Είδηση ​​που θα σας φτιάξει την ημέρα σας. Οι rangers του Taitung, στην Ταϊβάν, ανέφεραν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί αρκετά αντίγραφα της νεφελώδους λεοπάρδαλης .

Αυτό το όμορφο είδος λεοπάρδαλης πιστεύεται ότι έχει εξαφανιστεί εδώ και 30 χρόνια και είναι μεγάλη χαρά να γνωρίζουμε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν. Το θέαμα ήταν στο χωριό Alangyi, όπου θα μπορούσαν να παρατηρήσουν ξεκάθαρα μία από αυτές τις λεοπάρδαλες που ανέβαινε σε ένα δέντρο.

Η όμορφη λεοπάρδαλη ήταν μια στιγμή στο δέντρο και μετά πήδηξε σε ένα βράχο και πήγε να κυνηγήσει μια κατσίκα που περπατούσε στην περιοχή. Ένα άλλο μέλος αυτής της ομάδας επιθεωρητών είπε ότι είδε ένα άλλο είδος να διασχίζει το δρόμο μπροστά από μια μοτοσικλέτα.

“Οι κάτοικοι του χωριού Alangyi γιορτάζουν αυτό το ιστορικό γεγονός με μια φυλετική συγκέντρωση και ο στόχος μας είναι να αρχίσουμε να διερευνούμε αυτές τις παρατηρήσεις πιο βαθιά”.

Τα μέλη των φυλών της γύρω περιοχής ασκούν πιέσεις στις αρχές της Ταϊβάν για να σταματήσουν την υλοτομία στην περιοχή, να σταματήσουν το κυνήγι των άγριων ζώων που γίνεται από ξένους και γενικά, να σταματήσουν όλες οι δραστηριότητες που βλάπτουν τη γη.

Η λεοπάρδαλη Formosan είναι γνωστό ότι είναι πολύ ευκίνητη και άγρυπνη, παρακάμπτοντας τις ανθρώπινες προσπάθειες να την παγιδεύσουν και να τη συλλάβουν, προκειμένου να την προστατεύσουν ως είδος.

Αυτό το είδος θεωρήθηκε εξαφανισμένο αφού από το 1982 κανένα είδος δεν είχε παρατηρηθεί.

Από το 2001 έως το 2013, ομάδα Αμερικανών και Ταϊβανέζων ζωολόγων έψαξε την περιοχή, αλλά απέτυχε να δει το ζώο έστω και μία φορά, γεγονός που τους οδήγησε στην ανακοίνωση ότι η λεοπάρδαλη Formosan εξαφανίστηκε επισήμως.

Είναι μεγάλη είδηση ​​ότι αυτό το όμορφο είδος επανεμφανίζεται. Τώρα εναπόκειται σε εμάς να την προστατεύσουμε από τον χειρότερο εχθρό της: την ανθρωπότητα

Recommended For You