Ενα smartphone από την… δεκαετία του ’50 – Η απίθανη πρόβλεψη δημοσιογράφου

Στον κόσμο της τεχνολογίας ο χρόνος είναι σχετικός. Οταν ο εφευρετικός νους του Αμερικανού δημοσιογράφου Ρόμπερτ Μπίσον επινοούσε το «κινητό του αύριο», τα τεχνολογικά προϊόντα της εποχής βρίσκονταν… αιώνες πίσω από τα σημερινά.

Παρόλα αυτά όμως, η πρόβλεψη του δημοσιογράφου ήταν εκπληκτικά ακριβής. Σε άρθρο του, δημοσιευμένο σε περιοδικό το 1956, ο Ρόμπερτ Μπίσον παρουσίαζε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που θα έχουν τα κινητά του μέλλοντος. Σχεδόν έξι δεκαετίες μετά, έρχεται η απόλυτη δικαίωση για τον Αμερικανό.

Προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής, σε μορφή ρολογιού τσέπης, το «κινητό του αύριο» είναι εφοδιασμένο με σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά των κινητών του σήμερα. Μικρά και «έξυπνα» κουμπιά, δυνατότητα βίντεο κλήσης, αναγνώριση φωνής και όλα αυτά πάνω σε μια μικρή έγχρωμη οθόνη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως μίνι τηλεόραση.

Οι επιτυχείς προβλέψεις του Αμερικανού όμως δεν σταματούν εδώ. Το κινητό που φανταζόταν ο Μπίσον, είχε το σχήμα ρολογιού τσέπης, μπορούσε να αναπαράγει τραγούδια αλλά και να περιέχει φωτογραφίες για κάθε αποθηκευμένη επαφή. Οσο για την ταχύτητα με την οποία θα πραγματοποιούνται οι κλήσεις, ο ευρηματικός δημοσιογράφος είχε δηλώσει πως «οι ηλεκτρονικές συσκευές του μέλλοντος θα καλούν με ταχύτητα 1000 φορές μεγαλύτερη από την σημερινή».

Δείτε φωτογραφίες από το «κινητό του αύριο» καθώς και από το περιοδικό στο οποίο δημοσιεύτηκε το άρθρο για αυτό:

2472c8d800000578-2898707-image-a-1_14205

2472c8bf00000578-2898707-image-a-2_14205

Recommended For You