Εναλλακτικές χρήσεις της οδοντόκρεμας

Μπορεί να δώσει τη λύση σε διάφορα προβλήματα.

Εκτός από το να καθαρίζει τα δόντια και να τα προστατεύει από την τερηδόνα, η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις, δίνοντάς λύσεις εκεί που δεν το περιμέναμε.
Διαβάστε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λευκή κλασική οδοντόπαστα εναλλακτικά…
Μυρωδάτα χέρια στο λεπτό: Έχεις καθαρίσει κρεμμύδια; Καθάρισες ψάρια; Έλιωσες σκόρδο; Μη σκας. Πλύνε τα χέρια σου με οδοντόκρεμα και όλες οι μυρωδιές θα φύγουν στο λεπτό.
Καθαροί τοίχοι εύκολα και γρήγορα: Μπογιές και χρώματα στους τοίχους από παιδιά που την «είδαν» ζωγράφοι ή από κάποιο άλλο ατύχημα; Βάλε λίγη οδοντόπαστα σε βρεγμένο σφουγγάρι και θα δεις ξανά το σωστό χρώμα στους τοίχους.
Κοσμήματα που λάμπουν: Βάλε σε μια μαλακιά οδοντόβουρτσα μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας και βούρτσισε τα κοσμήματα που έχουν θαμπώσει. Μετά ξέπλυνέ τα και γυάλισέ τα με ένα μαλακό κομμάτι ύφασμα. Μόνο να θυμάσαι ότι η χρήση αυτή απαγορεύεται στα μαργαριτάρια. Τους κάνει κακό.
Κήρυξε πόλεμο στα… σπυράκια: Βάλε μια απειροελάχιστη ποσότητα οδοντόκρεμας στα ενοχλητικά μπιμπίκια πριν πας για ύπνο και πλύνε καλά το πρόσωπό σου το πρωί. Κάνε το ίδιο και σε τσιμπήματα από κουνούπια ή μέλισσες, βγάζοντας πρώτα το κεντρί, φυσικά.
Άψογα νύχια στο λεπτό: Η οδοντόκρεμα κάνει τα νύχια των χεριών και των ποδιών σου γερά και λευκά όπως και τα δόντια σου. Δοκίμασέ το με μια οδοντόβουρτσα που δεν χρησιμοποιείς πια.
Σημάδια από ποτήρι στο ξύλο: Αν ξέχασες να χρησιμοποιήσεις σουβέρ το βράδυ που ήρθαν οι φίλοι σου στο σπίτι -ή δεν είχες, έστω- και τα ποτήρια άφησαν τα σημάδια τους στο τραπέζι, τρίξε τα με ένα μαλακό, βρεγμένο πανί και λίγη οδοντόκρεμα και θα εξαφανιστούν αμέσως.
Θάμπωσε η μάσκα της θάλασσας ή το κράνος: Η οδοντόκρεμα είναι τέλεια για να απομακρύνει τη θαμπάδα και τις βρόμες από τέτοιου είδους πλαστική επιφάνεια.
Διώξε τα ενοχλητικά υπολείμματα από τα μπουκάλια: Είτε πρόκειται για μπουκάλια νερού, είτε μπιμπερό, είτε απλά ποτήρια, αν δεις ότι έχουν μείνει υπολείμματα σαπουνιού ή άλλης βρώμας, η μόνη λύση είναι οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.
Μπαταρίες μπάνιου από χρώμιο: Αν έχεις μπαταρίες από χρώμιο στον νιπτήρα, το νεροχύτη ή την μπανιέρα γυάλισέ τις με αυτό το υλικό και θα είναι αμέσως σαν καινούριες.
Ο φόβος των λεκέδων: Αν έπεσε κάτι στο χαλί, τρίψε το σημείο -όσο χρειάζεται- με λίγη οδοντόκρεμα και ξέβγαλέ το με νερό. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και σε μερικά βαμβακερά ρούχα, όμως πρόσεξε γιατί δεν έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε όλα τα υλικά.
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You