ΕΚΤΑΚΤΟ- Άλλαξε χέρια η Praktiker Hellas

Τη μεταβίβασή της στην καναδική Fairfax Financial Holdings Limited ανακοίνωσε η Praktiker Hellas. Η σύμβαση που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Christopher Seagon, Διαχειριστής της ΒΜ Praktiker International GmbH, υπεγράφη την Δευτέρα 7 Απριλίου και οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, χωρίς την περαιτέρω ανακοίνωση των οικονομικών όρων της συναλλαγής. Παράλληλα, η εξαγορά υπόκειται ακόμη στις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων των πιστωτών.

Βάσει των ετήσιων πωλήσεών της, οι οποίες αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ, η  Praktiker Hellas αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία του Ομίλου στο εξωτερικό. Η Praktiker έχει παρουσία στην Ελλάδα με 14 καταστήματα και απασχολεί περίπου 1.100 εργαζόμενους.

Όπως έγινε γνωστό ο Διαχειριστής κ. Christopher Seagon διαπραγματευόταν με πολλούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, από τους οποίους η Fairfax παρουσιάζεται να κατέθεσε την πιο συμφέρουσα προσφορά για όλους τους εμπλεκόμενους.

Έτσι, η Fairfax αποτελεί πλέον τον νέο μέτοχο της Praktiker Hellas και θα συνεχίσει τη διατήρηση όλων των καταστημάτων και εργαζομένων της εταιρίας. Επίσης, διατηρείται ως έχει η επωνυμία Praktiker.

Οι λόγοι αισιοδοξίας
Η Fairfax είναι γνωστή από το 1985 για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εταιρικών αξιών και έχει ένα σημαντικό ιστορικό επιτυχημένων επενδύσεων σε διεθνείς εταιρίες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης (συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη). Για το λόγο αυτό ο κ. Seagon θεωρεί ότι η Fairfax και η Praktiker Hellas ταιριάζουν πραγματικά καλά. «Η γκάμα προϊόντων της Praktiker στην Ελλάδα είναι σημαντικά ευρύτερη από εκείνη της Γερμανίας», όπως σημειώνει ο κ. Seagon. Συγκεκριμένα, η  γκάμα της Praktiker Hellas, παράλληλα με τα τυπικά DIY προϊόντα, περιλαμβάνει οικιακά και ηλεκτρικά είδη, όπως πλυντήρια και τηλεοράσεις. «Ως εκ τούτου, ένας επενδυτής με αυτό το εύρος επενδύσεων και οικονομικών πόρων, καλύπτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να αναπτύξει με επιτυχία την επιχειρηματική δραστηριότητα της Praktiker στην Ελλάδα», είναι πεπεισμένος ο κ. Seagon.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά» δηλώνει ο κ. Prem Watsa, Chairman & CEO της Fairfax. Η Ελλάδα συνεχίζει να σημειώνει σημαντική πρόοδο στην αναζωογόνηση της οικονομίας της, μέσω της ενθάρρυνσης ξένων επενδύσεων που δημιουργούν θετική δυναμική, ενισχύοντας έτσι τόσο την απασχόληση όσο και την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη. «Είμαστε λοιπόν ενθουσιασμένοι με την εξαγορά της Praktiker Hellas, η οποία είναι πρωτοπόρα και σταθερή ηγέτιδα εταιρία στην αγορά του DIY & Home Improvement στην Ελλάδα. Επίσης, είμαστε πεπεισμένοι, ότι η Praktiker Hellas, υπό τη διοίκηση του Ιωάννη Σελαλμαζίδη και της ομάδας του, είναι μια από της καλύτερα διοικούμενες εταιρίες στην αγορά αυτή», συνεχίζει ο κ. Watsa.

Ο επιδέξιος κ. Seagon
H Praktiker Hellas είναι η έκτη εταιρία του Ομίλου στο εξωτερικό που μεταβιβάζεται σε επενδυτή από τον Διαχειριστή κ. Seagon. Ήδη, από τον Οκτώβριο 2013 ολοκλήρωσε την πώληση των μετοχών της Batiself SA στο Λουξεμβούργο, ενώ το Φεβρουάριο 2014 ακολούθησαν οι εταιρίες Praktiker Ουκρανίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας και το Μάρτιο η Praktiker Πολωνίας.

http://www.businessnews.gr

Recommended For You