Εκπληκτικές φωτογραφίες της Ισλανδικής φύσης

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης έχει ταξιδέψει σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου τα τελευταία 7 χρόνια, καταγράφοντας κάθε φορά τα τοπία κάτω από το προσωπικό του πρίσμα.

islandia-fotografies-kontostavlakis (2)

islandia-fotografies-kontostavlakis (3)

Ο αγαπημένος του προορισμός είναι η Ισλανδία, την οποία κι έχει επισκεφτεί ήδη τρεις φορές, δηλώνοντας ότι είναι το πιο συναρπαστικό μέρος που έχει φωτογραφίσει.

Γνωστό ως το νησί των έντονων αντιθέσεων, της φωτιάς και του πάγου, η γη όπου ο σκοτεινός χειμώνας αντισταθμίζεται από τον μεταμεσονύκτιο ήλιο του καλοκαιριού, δεν άφησε πολλά περιθώρια στον φωτογράφο παρά να ερωτευτεί την ακατέργαστη φυσική του ομορφιά. Είναι τέτοια η δύναμη της Ισλανδικής φύσης, που ένα απέραντο άδειο τοπίο μετατρέπεται σε μοναδικό φωτογραφικό κάδρο. Στο ταξίδι οι εικόνες αλλάζουν συνεχώς, εξελίσσοντας κάθε φορά τα έντονα συναισθήματα που δημιουργούνται. Ένας τεράστιος καταρράκτης, μία πετρωμένη «μορφή» στη θάλασσα, το βόρειο σέλας με τα μοναδικά του χρώματα και σχέδια και οι σχεδόν απόκοσμες παραλίες είναι λίγα από τα στοιχεία του απέραντου και συνταρακτικού τοπίου που απαθανάτισε.

islandia-fotografies-kontostavlakis (4)islandia-fotografies-kontostavlakis (5)islandia-fotografies-kontostavlakis (6)

Δυο εικόνες του από την Ισλανδία έχουν προκριθεί στην τελική φάση του μεγαλύτερου διαγωνισμού φωτογραφίας στον κόσμο Sony World Photography Awards 2016 στην κατηγορία «Open Travel» και «Open Nature and Wildliife» από 230,103 εικόνες, όπου θα αναδειχθεί ο Φωτογράφος της Χρονιάς.

islandia-fotografies-kontostavlakis (1)islandia-fotografies-kontostavlakis (7)islandia-fotografies-kontostavlakis (8)islandia-fotografies-kontostavlakis (9)

Ο Νίκος Κοντοσταυλάκης γεννήθηκε στην Ζάκυνθο το 1983. Σπούδασε Μηχανολογία και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας στην σχολή Focus της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. To 2010 διακρίθηκε με τον τίτλο «Young Greek Photographer» στο διεθνές φεστιβάλ APhf 2010. Τα έργα του εκτέθηκαν επίσης στον διακεκριμένο χώρο τέχνης, Agora Gallery, στη Νέα Υόρκη.

Οι φωτογραφίες του χαρακτηρίζονται από το βαθύ χρωματικό φάσμα, την ονειρική αίσθηση και την εστίαση στην λεπτομέρεια. Δεν έχουν σκοπό απλά την αποτύπωση της πραγματικότητας. Εκφράζουν περισσότερο το συναίσθημα που του δημιουργείται από την αγριότητα και την απροβλεψιμότητα της φύσης, καθώς και από το μυστήριο που απορρέει από τοπία και ανθρώπους.

    islandia-fotografies-kontostavlakis (10) islandia-fotografies-kontostavlakis (11) islandia-fotografies-kontostavlakis (12) islandia-fotografies-kontostavlakis (13) islandia-fotografies-kontostavlakis (14) islandia-fotografies-kontostavlakis (15) islandia-fotografies-kontostavlakis (16) islandia-fotografies-kontostavlakis (17) islandia-fotografies-kontostavlakis (18) islandia-fotografies-kontostavlakis (19) islandia-fotografies-kontostavlakis (20) islandia-fotografies-kontostavlakis (21) islandia-fotografies-kontostavlakis (22) islandia-fotografies-kontostavlakis (23) islandia-fotografies-kontostavlakis (24) islandia-fotografies-kontostavlakis (25)

Πηγή: lifo.gr

Recommended For You