Δικογραφία για απειλητικό μήνυμα σε Βουλευτή, μέσω email

Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού σχηματίσθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απειλητικό μήνυμα σε Βουλευτή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονου ημεδαπού για απειλητικό μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ειδικότερα, προ δεκαημέρου, Βουλευτής κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι δέχτηκε μήνυμα (e-mail) στην προσωπική της θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με απειλητικό περιεχόμενο, για τη  ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα.
Για τον εντοπισμό του δράστη διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, από την οποία προέκυψε ότι το επίμαχο μήνυμα εστάλη από διαδικτυακή σύνδεση ξενοδοχείου, σε προάστιο της Αθήνας.
Σε επιτόπια έρευνα, που διενεργήθηκε από αστυνομικούς παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ταυτοποιήθηκε ότι ο 34χρονος, οποίος διαμένει στο ξενοδοχείο, είναι ο αποκλειστικός κάτοχος και διαχειριστής της θυρίδας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από την οποία εστάλη το επίμαχο μήνυμα.
Επιπλέον κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες περιπτώσεις, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461
Στέλνοντας e – mail στο: 11012@hellenicpolice.gr

… πάτησε like για την συνέχεια του άρθρου …

Recommended For You