Δικαιώνεται μαθήτρια μάρτυρας του Ιεχωβά

«O εξαναγκασμός μαθητών που έχουν λάβει απαλλαγή να είναι παρόντες κατά την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών παραβιάζει ευθέως τη θρησκευτική τους ελευθερία, την οποία σκοπεύει ακριβώς να προστατεύσει ο νομοθέτης μέσω της διαδικασίας της απαλλαγής. Η παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας ανακύπτει ακόμη εντονότερα σε περίπτωση που οι μαθητές που απουσιάζουν από το μάθημα των Θρησκευτικών κατόπιν απαλλαγής θα κινδυνεύουν να μην προαχθούν στην επόμενη τάξη λόγω προσμέτρησης των απουσιών αυτών ή θα υπόκεινται σε τιμωρία αποβολής».
Αυτό αναφέρει σε έκθεσή της η Επίτροπος Διοικήσεως Ελίζα Σαββίδου. Η Επίτροπος, όπως αναφέρει στην έκθεσή της, μελέτησε το παράπονο των Α. Θ. και Γ. Τ. , οι οποίοι υπέβαλαν παράπονο με επιστολή τους ημερομηνίας 27 Σεπτεμβρίου 2012 καταγγέλλοντας ότι η 15χρονη κόρη τους, Μ. Θ, που φοιτά στο Λύκειο Ακροπόλεως και έτυχε απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών ως μάρτυρας του Ιεχωβά, δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Διευθυντή του Σχολείου της και στη συνέχεια, τιμωρήθηκε με την ποινή της διήμερης αποβολής λόγω της απόφασης της να μην είναι παρούσα κατά τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Επίσης σημειώνει κατά τη διερεύνηση του παραπόνου, περιήλθε στην αντίληψη της ότι πρόσφατη εγκύκλιος της Διευθύντριας Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με ημερ. 10 Σεπτεμβρίου 2012 κα. αρ. φακ 7.12.17, στην οποία αναλύεται η διαδικασία υποβολής αιτημάτων για απαλλαγή από μάθημα. Στη συγκεκριμένη εγκύκλιο αναφέρεται ότι η απαλλαγή δεν συνεπάγεται απουσία από την τάξη την ώρα της διδασκαλίας οποιουδήποτε μαθήματος.
Η Επίτροπος προειδοποιεί το Υπουργείο Παιδείας ότι αν δεν προχωρήσει στις ενέργειες για υλοποίηση της σύστασης θα προχωρήσει σ ε δημοσίευση της στην Επίσημη Εφημερίδα:
Για να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση της Επιτρόπου κάντε κλικ σε αυτό το έγγραφο

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You