Διακοπές στο φεγγάρι με 150.000.000 δολάρια προσφέρει αμερικανικό πρακτορείο

Διακοπές στο φεγγάρι με 150.000.000 δολάρια προσφέρει αμερικανικό πρακτορείο

Αν έχετε βαρεθεί τις συμβατικές διακοπές όπως μία κρουαζιέρα στις Μπαχάμες ή το Μεξικό, ενδέχεται σύντομα να έχετε μια επιλογή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η εταιρεία Space Adventures ετοιμάζει τουριστικά ταξίδια στο φεγγάρι, αρχίζοντας από το 2017.

Οι θέσεις θα κοστίζουν 150.000.000 δολάρια η κάθε μία, και έχουν ήδη πωληθεί εισιτήρια για τους δύο πρώτους πελάτες. Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί αν οι δύο πελάτες θα πάνε μαζί ή ποιος θα πάει πρώτα.

Αν και υπάρχουν σχετικά λίγοι που θα μπορούσαν να πληρώσουν για ένα τέτοιο ταξίδι, φαίνεται πώς αξίζει τα λεφτά του. Μέχρι σήμερα, μόνο 18 άνθρωποι έχουν δει ποτέ το φεγγάρι από κοντά και κανείς δεν το έχει κάνει από την αποστολή του Apollo 17 το 1972.

Με έναν τροποποιημένο πύραυλο Soyuz από τη Ρωσία, ο τουριστικός κοσμοναύτης θα κάνει ένα pit stop στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν από το ταξίδι γύρω από το φεγγάρι. Δεδομένου ότι το ταξίδι θα είναι εμπορικές διακοπές και όχι μια επιστημονική αποστολή, είναι λογικό να κάνει το ταξίδι όσο πιο άνετο γίνεται.

Οσο για το πόσο κοντά θα πλησιάσουν το φεγγάρι, οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη σεληνιακή επιφάνεια.

Recommended For You