Δηλώσεις Κικίλια για την σύλληψη Ξηρού

Δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού

xiros

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος:

«Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας,

Πριν ξεκινήσουμε θα ήθελα να σας ευχηθώ Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά.

Σας ευχαριστούμε για την σημερινή παρουσία σας εδώ, για την οποία αφορμή στάθηκε ακόμη μία σημαντική επιτυχία μας, η σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη και δραπέτη Χριστόδουλου Ξηρού.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κου Βασίλη Κικίλια και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη. Κύριε Υπουργέ έχετε το λόγο».

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας:

«Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας. Χρόνια Πολλά και από μένα. Εύχομαι να έχετε μια καλή χρονιά όλοι.

Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τον καταζητούμενο τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό μετά από συντονισμένες ενέργειες. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται στη Λάρισα και θέλω να μεταφέρω τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και προς όλο το Σώμα για αυτή την επιτυχία. Επιτρέψτε μου με τη σειρά μου προσωπικά, να συγχαρώ τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και δι’ αυτού ολόκληρη την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ., άνδρες και γυναίκες, που πιστοί στον όρκο τους, καθημερινά και με αυταπάρνηση, αγωνίζονται για να υπάρχουν επιτυχίες σαν τη σημερινή, που προστατεύουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου που όλοι επιζητούμε.

Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος και θέλω με την ευκαιρία αυτή να δηλώσω προς τους πολίτες ότι εμείς απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας και να τους προστατεύουμε. Το κράτος λειτουργεί και αυτό ταυτόχρονα είναι ζητούμενο, αλλά και το αυτονόητο.

Να τονίσω ότι είμαι πολύ ευτυχής που έχω την πολιτική ευθύνη αυτού του Υπουργείου και πιο συγκεκριμένα της Ελληνικής Αστυνομίας. Διότι αισθάνομαι ότι ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας. Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με αυτή τη Φυσική Ηγεσία που εμπνέει άνδρες και γυναίκες όλων των Διευθύνσεων και αισθάνομαι την υποχρέωση να τους ευχαριστήσω.

Κυρίες και κύριοι είμαστε ασφαλείς και το αίσθημα ασφάλειας ενδυναμώνει τη σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που έχει ανάγκη η χώρα.

Σας ευχαριστώ πολύ».

Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης:

«Καλησπέρα κι από μένα.

Χρόνια πολλά σε σας και στις οικογένειες σας. Να είναι μια χρονιά γεμάτη ευτυχία, αισιοδοξία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε περιοχή της Αττικής και συγκεκριμένα στην Ανάβυσσο συνελήφθη ο καταζητούμενος δραπέτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Κατά τη σύλληψή του οδηγούσε ποδήλατο, είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του αφήνοντας μακρύ μαλλί, μούσι, γυαλιά και πάνω του έφερε ένα πιστόλι, 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Δεν προέβαλε αντίσταση και αυτή την ώρα που μιλάμε άρχισε και η έρευνα στο σπίτι το οποίο είχε νοικιάσει.

Γνωρίζετε όλοι ότι το συγκεκριμένο άτομο από τις 9/1 του 2014 είχε παραβιάσει την άδεια που είχε πάρει και από τότε ήταν δραπέτης».

Recommended For You