Δεν έχουν το Θεό τους! Οι τράπεζες βάζουν χέρι ακόμη και στα επιδόματα των ανέργων!

Απίστευτη η είδηση που διαβάσαμε σχετικά με τις τράπεζες οι οποίες χωρίς κανένα δισταγμό παρακρατούν για οφειλές τα επιδόματα των ανέργων! Είναι αυτές οι τράπεζες για των οποίων την επιβίωση ο Καραμανλής μας χρέωσε με ακόμη 28 δις το 2008 και η μνημονιακή κυβέρνηση κούρεψε τις οικονομίες του λαού για να δανειοδοτηθεί και τους δώσει χρήματα.
Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά στην Ελλάδα του 2013.
Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) έστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην οποία καταγγέλει ότι οι τράπεζες παρακρατούν ακόμα και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Εθνική Τράπεζα «εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από άνεργους οφειλέτες». Αυτή η απίστευτη τακτική συμβαίνει χωρίς φυσικά οι κάτοχοι των λογαριασμών να έχουν συμφωνήσει σε αυτό.
Άλλωστε πως θα μπορούσαν να συμφωνήσουν αφού από αυτό και μόνο αυτό το επίδομα περιμένουν να επιβιώσουν…
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.
Καλό θα ήταν οι τράπεζες να ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για τα “μεγάλα κεφάλια” που τους χρωστούν εκατομμύρια και όχι να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα τους άνεργους πολίτες.
Αναδημοσιεύουμε από το newsbomb

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You