Δεκατρείς μέρες πριν από το “τέλος” του κόσμου, η ΝΑΣΑ προειδοποιεί…

Καθησυχαστικό μήνυμα για την 21η Δεκεμβρίου που έχει «διαφημιστεί» ως το τέλος του κόσμου με βάση το ημερολόγιο των Μάγια, έχει αναγκαστεί να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η ΝΑΣΑ, διαβεβαιώνοντας ότι το μόνο που θα συμβεί την εν λόγω μέρα είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο.

«Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε, ωστόσο θα έχουμε ένα ακόμη χειμερινό ηλιοστάσιο» γράφει η ΝΑΣΑ στην ιστοσελίδα της, όπου με την βοήθεια επιστημόνων απαντά στις αγωνίες των απλών ανθρώπων οι οποίοι ενδεχομένως να μην έχουν πειστεί ότι η Γη θα υπάρχει και μετά τις 21/12/2012.
Οι παρακάτω είναι μερικές από τις ερωταπαντήσεις που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.nasa.gov:
Υπάρχουν απειλές για την Γη το 2012; Πολλά σάιτ στο ίντερνετ λένε ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 12 Δεκεμβρίου του 2012.
«Ο κόσμος δεν θα τελειώσει το 2012. Ο πλανήτης μας τα πάει μια χαρά για περισσότερο από 4 δισεκατομμύρια χρόνια και αξιόπιστοι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο δεν γνωρίζουν καμία απειλή που να σχετίζεται με το 2012».
Πως ξεκίνησαν οι προβλέψεις για το τέλος του κόσμου το 2012;»
«Η ιστορία ξεκίνησε με τους ισχυρισμούς ότι ο Νιμπίρου, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους, κατευθύνεται στην Γη. Αυτή η καταστροφή είχε αρχικά προβλεφθεί για τον Μάϊο του 2003, όταν όμως δεν συνέβη τίποτα, η ημερομηνία για την «ημέρα της κρίσεως» μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012 και συνδέθηκε με το τέλος ενός εκ των κύκλων στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγια το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012».
Τελειώνει το ημερολόγιο των Μάγια τον Δεκέμβριο του 2012;
«Όπως και το ημερολόγιο που έχετε στο τοίχο της κουζίνας σας δεν παύει να υφίσταται μετά τις 31 Δεκεμβρίου, έτσι και το ημερολόγιο των Μάγια δεν παύει να υπάρχει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012».
Προβλέπει η ΝΑΣΑ «ολικό μπλακ-άουτ» στη Γη από τις 23/12-25/12;
«Σε καμία περίπτωση. Ούτε η ΝΑΣΑ ούτε άλλος επιστημονικός οργανισμός δεν προβλέπουν τέτοιο μπλακ-άουτ…».
Υπάρχει ένας πλανήτης ή καφέ νάνος που λέγεται Νιμπίρου ή Πλανήτης Χ ή Έρις που πλησιάζει την Γη και απειλεί τον πλανήτη μας με ευρείες καταστροφές;
«Ο Νιμπίρου και οι άλλες ιστορίες για τους απρόβλεπτους πλανήτες είναι μια ιντερνετική φάρσα. Δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς. Αν ο Νιμπίρου και ο Πλανήτης Χ ήταν αληθινοί και κατευθύνονταν προς την Γη το 2012, οι αστρονόμοι θα τους παρακολουθούσαν τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία και τώρα πια θα ήταν ορατοί με γυμνό μάτι. Προφανώς δεν υπάρχουν. Η Έριδα είναι πραγματικός, αλλά είναι ένας «νάνος» παρόμοιος με τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξώτερο ηλιακό σύστημα. Το πιο κοντινό σημείο στην Γη στο οποίο μπορεί να βρεθεί είναι περίπου στα 4 δισεκατομμύρια μίλια».

… πάτησε like για την συνέχεια του άρθρου …

Recommended For You