Δίωξη εναντίον του 35χρονου χάκερ που κατείχε τα στοιχεία 9 εκατ. πολιτών

Δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στον 35χρονο χάκερ που βρέθηκε να έχει στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών άσκησε εναντίον του 35χρονου δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παραπέμποντας στον ανακριτή.

Το χρονικό
Μεγάλη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων πολιτών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά τις έρευνες που ξεκίνησαν, ύστερα από καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά από την αστυνομία, συνελήφθη 35χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του τα προσωπικά δεδομένα περίπου 9 εκατομμυρίων πολιτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος που ασχολείται με το μάρκετινγκ είχε αποκτήσει τα προσωπικά δεδομένα, όπως αριθμούς φορολογικών μητρώων, περιουσιακές καταστάσεις, ονόματα, διευθύνσεις και άλλα, πιθανότατα μέσα από κρατικές υπηρεσίες και τα διέθετε αντί αμοιβής σε εταιρείες που πλήρωναν γι’ αυτό.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν έγινε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από άτομο το οποίο τους παρουσίασε ένα μικρό δείγμα των στοιχείων αυτών λέγοντας τους πως κυκλοφορούν στην αγορά.
Η Αρχή ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι αστυνομικοί εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος που είχε κάνει ο 35χρονος κατάφεραν να τον εντοπίσουν.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του στη βορειοανατολική Αττική όπου βρέθηκαν πολλοί σκληροί δίσκοι οι οποίοι κατασχέθηκαν και εστάλησαν για εξέταση.
Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο 35χρονος να είχε συνεργό στο υπουργείο Οικονομικών και συνεχίζουν την έρευνα και προς αυτή την κατεύθυνση ενώ στο «μικροσκόπιο» τους θα μπει και η εταιρεία στην οποία εργαζόταν. 
Παράλληλα, εξετάζουν την πιθανότητα να έχει πουλήσει όλα ή μέρος των στοιχείων που είχε στη διάθεσή του σε ενδιαφερόμενες εταιρείες.
Σύμφωνα με επιπλέον πληροφορίες ο 35χρονος λέει πως άλλος του έδωσε τα στοιχεία και αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των αστυνομικών λέγοντας πως θα μιλήσει στις δικαστικές Αρχές.
http://newpost.gr
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You